Den første Android-telefonen er spekket med Google-programvare.

Android-mobilen kommer i kveld

Dette bildet er lekket ut før lansering.
Dette bildet er lekket ut før lansering.

I kveld norsk tid lanseres den aller første Android-mobilen. Telefonen, som er laget av HTC, skal hete G1, og selges gjennom den amerikanske operatøren T-mobile.

I forbindelse med lanseringen har det nå lekket ut produktfoto av den nye mobilen. Selv om designen på telefonen for lengst er kjent, er dette de førstee offisielle bildene som har dukket opp. Det er dermed ikke lenger noen tvil om at den første Google-mobilen blir en telefon med stor trykkskjerm og fullt tastatur.

Skarp skjerm

På spesifikasjonslisten finner vi ifølge tmonews.com en skjerm med 480 x 320 pikslers oppløsning, super-3G, GPS og et kamera med 3.1 megapikslers oppløsning. Minnekortstøtte er også på plass, og telefonen skal kunne ta minnekort på inntil 8 GB. Det er trolig snakk om Micro-SD-minnekort.

Interessant nok har ikke telefonen videoopptak, men det er ikke usannsynlig at det kan komme programvare som fikser dette senere. Det er for øvrig allerede kjent at telefonen har begrenset Bluetooth-støtte, så G1 har for eksempel ikke støtte for trådløs stereolyd via A2DP.

Tmonews.com skriver også at det kreves både en Gmail-konto. Foreløpig er det ikke støtte for bedriftsløsninger som Exchange eller Blackberry. Et spesielt abonnement er også påkrevd for å bruke telefonen.

Nervøs for GSM-brukere

Det er tydelig at T-mobile er opptatt av at brukerne skal oppleve god internetthastighet, for telefonen selges bare i områder hvor de har 3G-dekning. Steder der det ikke er 3G vil et utstillingseksemplar av telefonen være tilgjengelig i butikkene, og selgerne kan vise frem hvordan telefonen fungerer i GSM-nettet. Bare når en eventuell kjøper har fått denne demonstrasjonen får han eller hun lov til å kjøpe telefonen. En noe spesiell tilnærming der, altså.

G1 skal ellers måle 11,7 x 5,5 x 1,6 cm og veie 159 gram. Batterilevetiden er ifølge nettstedet oppgitt til fem timer tale og 5,4 døgn hviletid.

Ingen av spesifikasjonene over er bekreftet av verken Google, HTC eller T-mobile.

G1 skal lanseres klokken 1630 norsk tid, og det er mulig å følge presentasjonen på T-mobiles nettsider.

(Kilde: tmonews.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen