Google Android Lollipop krasjer mindre enn Apples iOS 8, hevder ny rapport.
Google Android Lollipop krasjer mindre enn Apples iOS 8, hevder ny rapport. (Bilde: Google)

Android mer stabilt enn iPhones iOS

Ny rapport avdekker også at Android Lollipop er langt bedre enn tidligere versjoner.

Det er ikke alle som får nyte godt av Googles nye mobiloperativsystem, Android 5.0 Lollipop. De som får oppdateringen kan imidlertid glede seg over bedre stabilitet og færre applikasjoner som krasjer, skal vi tro en ny rapport.

Det er selskapet Crittercism, som leverer løsninger for å måle ytelse og stabilitet i apper, som har sett nærmere på stabiliteten til de tre siste Android-versjonene, samt Apples iOS 7 og iOS 8.

Bedre enn iPhones iOS

Selskapet hevder i rapporten at apper som kjører på Android Lollipop i snitt krasjer 0,2 prosentpoeng sjeldnere enn apper som kjører på iOS 8. Dette er i sterk kontrast til manges oppfatning, som er at iOS er mer stabilt enn Android.

Apple har imidlertid hatt sine problemer med iOS 8, som har trengt opptil flere programvareoppdateringer for å bli stabilt siden lanseringen i fjor høst.

Totalt krasjer Android-apper omtrent 2 prosent av gangene. Selv det kan imidlertid høres mye ut, men dette er faktisk en stor forbedring i forhold til tidligere Android-versjoner. Crittercism kan nemlig vise til at både KitKat- og Ice Cream Sandwich-apper til sammenligning krasjer 2,6 prosent av gangene.

Mens Android dermed ser ut til å ha blitt mer stabilt med sin nye oppdatering, går det motsatt vei for iOS. Apper på iOS 7 krasjet bare i 1,9 prosent av tilfellene, noe som er 0,3 prosentpoeng mindre enn i iOS 8. 

Vi har testet det første nettbrettet med Android 5 «Lollipop»
Googles nye Nexus-brett er fullt av godsaker »

(Kilde: Android Authority)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen