Android kan få langt bedre løsning for sikkerhetskopiering, ifølge nye rykter.
Android kan få langt bedre løsning for sikkerhetskopiering, ifølge nye rykter. (Bilde: Shutterstock.com)

Android kan få bedre sikkerhetskopiering

Ny funksjon i Google Play skal la deg velge hva du vil gjenopprette.

Android har allerede en funksjon for sikkerhetskopiering og gjenoppretting, men slik den fungerer i dag, risikerer du at valget installerer så godt som alle appene du noengang har brukt, om du velger å gjenopprette. Nå går det rykter om at en langt bedre løsning er på vei.

Det er nettstedet androidpolice.com som har fått tipset om at dette skal være på vei, men som for alle andre rykter med anonymt opphav, er det slett ikke sikkert det stemmer.

Går i Apples fotspor?

Dersom det viser seg å stemme, kan det forenkle telefonbyttet for mange. Slik løsningen beskrives, kan det virke som om Google følger i Apples fotspor. Sikkerhetskopiering, og gjenoppretting, skal nemlig gjøres per telefon. Når du ber om gjenoppretting på en ny telefon, skal du få velge hvilken telefon du ønsker å gjenopprette fra, akkurat slik iOS-brukere blir møtt når de starter en ny iPhone, iPod Touch eller iPad.

Dermed skulle man slippe den store ryddejobben etter å ha startet telefonen første gang.

Funksjonaliteten skal være en del av selve Google Play-appen, i motsetning til dagens løsning som stort sett er å finne under første oppstart av telefonen, eller i innstillingsmenyene.

Les også: Google åpner butikken i Norge

Lar deg oppdatere sikkerhetskopien

Google har ifølge ryktene ikke blåkopiert Apples løsning. Det skal nemlig være mulig å legge til apper i sikkerhetskopien man ønsker, slik at man kan tilpasse det lagrede innholdet i etterkant.

Også appdata skal være inkludert i sikkerhetskopien, men akkurat hvordan dette fungerer er foreløpig ikke kjent. Dagens løsning kan også flytte appdata, men i praksis virker det svært tilfeldig hvilke apper som får med seg innholdet sitt. Om den nye løsningen er bedre på dette området er foreløpig ikke kjent.

Les også: Umulig å overføre betalte applikasjoner til Android Wear

(Kilde: androidpolice.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen