Android har nådd to milliarder brukere.
Android har nådd to milliarder brukere. (Bilde: Google)

Android har nådd gigantisk milepæl

Googles mobil-OS er ekstremt stort, og nå har de har også delt litt info om den neste versjonen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ingen hemmelighet at Googles mobiloperativsystem Android har gjort det særdeles skarpt siden lanseringen, og for litt siden kunne vi sågar melde at Android har tatt forbi selveste Windows blant nett-tilkoblede brukere. På bloggen sin meddeler Google nå en ny, offisiell milepæl for Android.

Ifølge Google har operativsystemet deres nå hele 2 milliarder månedlige brukere på verdensbasis. Bragden ble formidlet på Googles pågående I/O-konferanse.

I tillegg til den vanlige mobilutgaven av Android melder Google også om god vekst i de andre versjonene av operativsystemet. Selskapet peker på at antallet Android Wear-partnere nå er oppe i 24, mens det bilrettede Android Auto har vokst med 10 ganger siden i fjor.

Letter på sløret om nye Android O

Foto: Google

Android TV skal også gjøre det godt, med rundt én million nye Android TV-enheter aktivert hver andre måned, noe Google markerer ved å gi operativsystemet en liten grensesnittmessig oppdatering.

Samtidig kan Google i det samme blogginnlegget også avsløre litt mer informasjon om den neste versjonen, som har fått navnet Android O. Denne skal ifølge Google by på en mobilopplevelse med bedre flyt, blant annet ved at bilde-i-bilde-funksjon kommer på plass, som skal gi mer sømløs multitasking .

I tillegg vil Android O også få noe som heter Smart Text Selection, som er en forbedring av klipp-og-lim-funksjonen på mobilen. Denne innebærer å bruke kunstig intelligens til å gjenkjenne hele «enheter» på skjermen når man kopierer, slik at man mye enklere kan velge ut den relevante teksten man skal kopiere ved å simpelthen trykke på skjermen.

Blant andre forbedringer nevner Google diverse optimaliseringer som skal gi bedre batteritid, raskere oppstart, bedre app-ytelse og sikkerhetsforbedringer. Flere detaljer om Android O vil nok komme snart. Mer informasjon finner du på Google-bloggen.

Liker du å roote Android-mobilene dine? Da kan du ikke lenger laste ned Netflix-appen fra Google Play »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen