Android-gigantene hyller Googles oppkjøp

Android-gigantene hyller Googles oppkjøp

HTC, Samsung, LG og Sony Ericsson mener Motorola-kjøpet vil styrke dem alle.

I går ble det annonsert at Google skal kjøpe Motorola Mobility, og søkegiganten blir dermed et enda større selskap å regne med i mobilverdenen. Motorola Mobility har drevet med mobilproduksjon i lang tid, og sitter på en stor bunke med patenter de har samlet opp igjennom årene, som nå også er Googles eiendel.

Dette ser ut til å være en gladnyhet for de andre mobilselskapene som bruker Googles Android-operativsystem, skal vi tro dem selv.

Støtter Google

Mange var usikre på hvordan mobilselskapene som HTC, LG, Samsung og Sony Ericsson ville reagere da Motorola Mobility ble kjøpt opp av Google. Google har imidlertid lovt å holde Android åpent for alle som vil bruke det, og at dette skal styrke samarbeidet de har med sine nåværende partnere. Nå har de store selskapene alle kommet med offisielle uttalser rundt oppkjøpet.

– Jeg ønsker Googles engasjement i å forsvare Android og deres partnere velkommen, sier Sony Ericsson-sjefen Bert Nordberg i en pressemelding. Også HTC kommer med en lignende pressemelding:

– Vi ønsker nyheten om oppkjøpet i dag velkommen. Kjøpet demonstrerer at Google er dypt forpliktet til å beskytte Android, dens partnere og hele økosystemet, skriver HTCs Peter Chou i deres pressemelding. En nesten identisk pressemelding ble sluppet fra Samsung og deres sjef J.K. Shin.

De store mobilselskapene fokuserer på løftet fra Google om deres fokus på Android, og beskyttelsen av deres partnere. Med tanke på hvor mange patentsaker som de ulike Android-selskapene har gående for tiden, kan de nye patentene fra Motorola Mobility være viktige våpen i rettssakene.

Les også: Google kjøper Motorola

(Kilder: BGR, Financial Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen