(Bilde: Torstein Norum Bugge, Tek.no)

Android 8.0 Oreo har kommet til Asus' toppmodeller

Men Samsung og LG glimrer fortsatt med sitt fravær.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Mobilmodellene Zenfone 4 og Zenfone 3 har fått Android 8.0 Oreo, skriver Asus i en pressemelding. Oppdateringen rulles ut gradvis med varsling til alle brukere, men utålmodige sjeler kan laste ned siste versjon av OS-et manuelt via innstillingene.

Android 8.0 ble lansert i august i fjor og byr på flere forbedringer, blant annet bedre strømstyring som resulterer i lenger batteridriftstid.

  Foto: Asus

Likevel er kanskje dette operativsystemet mest kjent for å glimre med sitt fravær. For halvannen måned siden kunne Google melde at kun 0,5 prosent av Andoid-brukerne kjørte det nye OS-et.

Det har dog ingenting med latskap hos brukerne å gjøre – problemet er sitter i gjennomføringsviljen eller -evnen hos de enkelte mobilprodusetene. At Asus omsider kommer med på laget hjelper jo, men det er fremdeles langt igjen til mål.

LG og Samsung henger mest etter

Frem til nå har Huawei, Sony og HTC – og altså i tillegg Asus – fått på plass Android 8.0 Oreo flere modeller. Vi venter dog fremdeles utålmodig på LG og Samsung. Førstnevnte driver visstnok med en global utrulling av Oreo til sin V30, men det tar sin tid. Så vil utrullingen av nye Android også komme til G6 i februar.

Påfallende nok er det markedsleder Samsung som altså kommer aller sist med noe godt til Oreo-festen.

Kommentar: En ny versjon av Android ble sluppet for seks måneder siden, så hvorfor kan jeg ikke laste den ned ennå? »

Men det betyr ikke at det kun er LG og Samsung som somler. Også flere av de andre produsentene skal ha smekk for å være for selektive og sparsommelige med hvilke modeller som har fått oppgraderingen.

Gjør veldig mye riktig:
TEST: Asus Zenfone 4 >>>

(Kilde: Pressemelding Asus)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen