Side-om-side-visning av apper er en av nyhetene i Android N.
Side-om-side-visning av apper er en av nyhetene i Android N. (Bilde: Google)

Dette er Android 7

Google har sluppet en tidlig versjon av den neste Android-versjonen - vi har detaljene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Lanseringen av Android 7.0, også kalt «Android N», ligger fremdeles et godt stykke frem i tid, men den siste tiden har noen opplysninger om operativsystemet begynt å piple til overflaten. Nå vet vi enda mer, for i en noe overraskende vending har Google sluppet en tidlig utgave av Android N.

Versjonen som er sluppet er den første såkalte «preview»-utgaven for utviklere og er dermed svært uferdig, men likevel gir den en del indikasjoner på hva vi har i vente.

Multivindu og bilde-i-bilde

Den mest nevneverdige, nye funksjonen er nok den såkalte multivindu-modusen, som legger til rette for bruk av flere applikasjoner samtidig. På håndholdte enheter kan appene entes vises side-om-side eller plasseres over hverandre, og appene vil automatisk fylle hele skjermen.

Android N får også mulighet for direktesvar på meldinger i varslingsvinduet.
Android N får også mulighet for direktesvar på meldinger i varslingsvinduet. Foto: Google

Google skriver imidlertid at produsenter kan velge å inkorporere en «freeform»-modus i operativsystemet som lar brukere fritt justere størrelsen på appene i multivindu-modusen.

Ellers vil Android N by på bilde-i-bilde-funksjonalitet, som innebærer at du kan fortsette å spille av videoinnhold mens du bruker applikasjoner. Som vi allerede har meldt skal det nye operativsystemet også komme med grupperte varslinger, som betyr at man man samle sammen alle varslingene som kommer fra samme app.

Direktesvar og bedre Doze

En annen ny funksjon heter «direct reply» og innebærer at du kan svare på meldingsvarslinger direkte fra selve varslingsvinduet. Dette gjøres via en egen knapp som er hektet på varslingen.

Google opplyser videre om at Doze-funksjonen fra Android 6.0 har blitt enda mer effektiv i Android N. Doze er en funksjon som deaktiverer data- og strømkrevende funksjoner når telefonen ikke er i bruk for å forlenge batteritiden.

Flere detaljer om de nye funksjonene finner du på utviklerbloggen for Android.

Android N skal antakelig også droppe app-menyen: Det har tidligere hint tydet på »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen