Takk for informasjonen, Telus!
Takk for informasjonen, Telus! (Bilde: Skjermdump, Telus)

Android 7-datoen er avslørt

Det nye operativsystemet er rett rundt hjørnet.

Det har ligget i kortene en stund at Android 7 rett rundt hjørnet, særlig med tanke på at den siste utviklerversjonen av operativsystemet nylig kom ut. Nå ser det ut til at den spesifikke datoen er blitt avslørt, melder blant andre 9to5google.

Side-om-side-visning av apper er en av nyhetene i Android N.
Side-om-side-visning av apper er en av nyhetene i Android N. Foto: Google

Android 7 skal etter alt å dømme slippes den 22. august. Opplysningene kommer fra en kanadisk mobiloperatør ved navn Telus, som nylig publiserte en oversikt over kommende programvareoppdateringer på sine hjemmesider.

Nexus 6P og Nexus 5X først ute

Datoen er altså ikke offisielt bekreftet, men Telus var det samme selskapet som i fjor avslørte slippdatoen for Android Marshmallow, som viste seg å være helt korrekt. Det er derfor god grunn til å feste lit til Android 7-datoen.

Huawei Nexus 6P får det nye operativsystemet først.
Huawei Nexus 6P får det nye operativsystemet først. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no

Som vanlig er det Googles Nexus-modeller som får oppdateringen først, nærmere bestemt modellene Huawei Nexus 6P og LG Nexus 5X. Det er uvisst når operativsystemet vil bli rullet ut til andre modeller.

Blant nyhetene i Android 7 er multivindu-modus, som legger til rette for bruk av flere applikasjoner samtidig, bilde-i-bilde-funksjonalitet og mulighet til å svare på meldingsvarslinger direkte fra selve varslingsvinduet. Vi tok en titt på operativsystemet allerede i begynnelsen av august på en Huawei P9.

Den første mobilen med Android 7 ferdig installert kommer fra LG: Designet til V20 ble nylig lekket, og mobilen blir trolig modulær »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen