Android 4.4 KitKat rulles ut til Sony-toppmodeller
(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Android 4.4 KitKat rulles ut til Sony-toppmodeller

Forbedret brukergrensesnitt inspirert av PlayStation 4.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sony starter nå utrullingen av den neste store oppgraderingen av sine toppmodeller, Sony Xperia Z1, Xperia Z1 Compact og Xperia Z Ultra. Det skriver Sony i et blogginnlegg.

Ifølge Sony vil oppgraderingen til Android 4.4 KitKat ikke bare inneholde de ytelsesforbedringene og tilleggsfunksjonene som er standard i KitKat – men også en del forbedringer som Sony selv har lagt til. 

Playstation 4-lignende brukergrensesnitt

En av endringene vil bli at Sony nå endrer brukergrensesnittet slik at det vil ligne mer på brukergrensesnittet på Sonys PlayStation 4-spillkonsoll. Blant annet skal animasjoner og et animert bakgrunnsbilde på start- og låseskjermer være det samme som du har på PlayStation 4.

Sonys egne apper kommer også i nye versjoner som en del av KitKat-oppgraderingen. Apper som skal ha blitt forbedret er blant annet meldingsappen, MyXperia, Smart Connect, TrackID og Sony Select.

Nye apper for musikk, video og bilder

Appene for musikk, video og bilder – altså Walkman, Movies og Album – vil komme i nye versjoner. Disse skal blant annet være bedre integrert med Sony Entertainment Network og PlayMemories, og ha fått et mer intuitivt brukergrensesnitt.

Statuslinjen og hurtiginnstillingene i nedtrekksmenyen skal ha blitt forbedret, slik at de nå er mer intuitive og kun viser de varslingene du virkelig trenger.

Til sist nevner Sony at du vil kunne tilpasse brukergrensesnittet ved å laste ned nye «skins» fra Sony. Denne funksjonen kalles Xperia Themes, og ble introdusert tidligere denne måneden. Fra starten vil det være 280 skins å velge mellom.

Oppdateringen rulles ut gradvis, og Sony sier det kan variere fra marked til marked, og fra operatør til operatør, når den blir tilgjengelig. Sonys norske avdeling antyder overfor Amobil.no at oppdateringen kan komme en av de nærmeste dagene, uten å bli mer konkret enn det.

Her kan du lese om andre nyheter i KitKat »

Du sjekker om du har fått oppdateringen ved å gå til innstillingsmenyen og velge «om telefonen» og så gå til menyvalget for oppdateringer. 

Få også med deg vår sniktitt på den nye toppmodellen – Xperia Z2 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen