Android 4.4 KitKat er her
Teknofil
(Bilde: Google)

Android 4.4 KitKat er her

Se hva det ferske operativsystemet har å by på.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Helt siden navnet på den nyeste utgaven av det mobile operativsystemet Android ble kjent, har KitKat fått IT-verdenen til å spekulere. KitKat kunne både være en stor TV-satsing og rette seg spesielt mot billige telefoner. Nå viser det seg at spesielt sistnevnte rykte viste seg å være riktig, ettersom Google endelig har avslørt Android 4.4.

Det ferske OS-et tar nemlig hensyn til de svakere Android-telefonene denne gangen, slik at de også får være med på moroa. Minnebruken i KitKat skal derfor være redusert, slik at Android-telefoner med så lite som 512 MB RAM kan henge med.

Google har effektivisert systemet ved å fjerne det de kaller «unødvendige bakgrunnsprosesser» og å minske minneforbruket til ofte brukte programmer og funksjoner.

Styr med stemmen

Foto: Google

Mye annet er selvsagt nytt. Grensesnittet for telefonsamtaler er endret, slik at du får automatiske forslag til hvem du skal ringe til. En funksjon ved navn «Caller ID» skal videre vise hvilken bedrift som ringer deg, selv om du ikke har nummeret lagret.

Stemmekontroll blir også mer framtredende. Nå kan du si «OK, Google» for å starte et stemmesøk, sende en tekstmelding, få retningsanvisninger eller spille av en låt. Dette foregår gjennom tjenesten Google Now.

Les mer om Android 4.4 KitKat på Android.com.

Første ut med KitKat:
Endelig er Nexus 5 avslørt »

(Kilde: Google)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen