(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

– Android 4.2 er full av bugs

Den nylanserte Android-versjonen er den verste nye utgaven siden Honeycomb, hevder nettsted.

Sammen med LGs Nexus 4 ble også nettbrettet Nexus 10 lansert. Det er først og fremst på nettbrettene problemene har meldt seg.
Sammen med LGs Nexus 4 ble også nettbrettet Nexus 10 lansert. Det er først og fremst på nettbrettene problemene har meldt seg.

Android 4.2 er aller nyeste utgave av Googles operativsystem. Versjonen ble lansert i slutten av oktober, samtidig som LG, Samsung og Asus lanserte nye referanseprodukter for Android-plattformen.

Forrige Android-versjon, 4.1, har vist seg å være en svært vellykket oppdatering – mye takket være Project Butter som gir mye bedre flyt i menyene. Det er usikkert om Android 4.2 vil bli like godt mottatt. Nettstedet androidpolice.com mener nemlig at dette er Android-versjonen med flest problemer og bugs siden Android 3.0 Honeycomb.

Foreløpig er ikke den nye Android-versjonen tilgjengelig på spesielt mange enheter. Det er først og fremst referanseproduktene i Nexus-serien som kan få den nye versjonen.

Desember og andre rarieteter

Den muligens mest overraskende feilen i Android 4.2 er at kalenderfunksjonen i kontaktlisten nå mangler desember.

Feilen gjør det umulig vanskelig å legge til bursdager eller hendelser i kontaktlisten – iallfall dersom disse tingene skal foregå i desember.

Bluetooth virker ikke

En funksjon som er langt viktigere for mange er Bluetooth. Foreløpig skal Bluetooth fungere svært dårlig i Android 4.2, med unntak for i referansemobilen Nexus 4.

Trådløs lyd via Bluetooth skal være hakkete og kobler fra ofte, samtidig som apper som benytter seg av Bluetooth-funksjonalitet har sluttet å virke eller gir feilmeldinger.

Ustabile Android-enheter

Et annet stort problem nettstedet peker på er at Android 4.2-enheter generelt er ustabile, og restarter ofte.

Ustabiliteten skal være mest merkbar på det nye Nexus 10-nettbrettet fra Samsung, men det påvirker både Asus' Nexus 7 og den forrige referansetelefonen, Samsungs Galaxy Nexus.

Ved siden av disse problemene rapporteres det om problemer med generell ytelse og ustabilitet ved kjøring av apper. En feil i den automatiske styringen av skjermbelysning skal også ha dukket opp på de tre ukene som har gått siden lanseringen.

Les mer om Android 4.2-problemene hos androidpolice.com.

Les mer om nye Android 4.2 her

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen