Andre alpha av Firefox 2.0 er klar


Bilde: mozilla links

Dette er den andre alpha-utgaven av den kommende versjon 2.0 av den populære nettleseren Mozilla Firefox 2.0. Alpha-versjoner er ikke beregnet på vanlige nettbrukere, men kan brukes av testere og utviklere som ønsker å teste om deres nettsider er kompatibel med nettleseren.

Det er mange små forbedringer i denne versjonen; en av dem er at lukkeknappen for en tab er flyttet til tabben, i stedet for å være helt til høyre i Firefox-vinduet slik det var før.

Nettleseren har også fått flere forbedringer i søkeboksen. Den endrer nå størrelse i takt med vinduet, og støtter nå fullføring av det du skriver hos enkelte søkemotorer, blant annet Google Suggest og Yahoo. Det er også lagt til et grensesnitt for å legge til og fjerne søkemotorer fra listen.

Behandling av temaer og utvidelser har blitt flyttet til samme dialog, og den nye dialogen viser også klarere hvordan man kan slå av utvidelser. Behandling av web feeder som RSS har også blitt forbedret. Du kan nå velge eksterne programmer eller nettsider for å behandle dem, eller du kan velge å benytte Firefox. Som du kan se på bildet øverst i denne artikkelen, vil Firefox også formattere selve RSS-feeden mye penere enn før.

Det er i den nye versjonen også mulig å stavekontrollere utfyllingsskjemaer på nettsider. Det vil være en svært kjekk egenskap for svært mange, og det finnes allerede nå ordbøker på både nynorsk og bokmål. Om Firefox skulle krasje, vil den nye versjonen tilby deg å starte om igjen fra der du slapp, mye på samme måten som Opera gjør.

Det er også flere andre egenskaper i den nye versjonen som vi ikke har nevnt her. Du kan lese mer om dem på mozilla links. Den endelige versjonen vil sannsynligvis være klar i løpet av september eller oktober. Det forventes at det slippes flere betaversjoner og slippkandidater før den endelige versjonen er klar. Du finner Firefox 2.0 alpha 2 på Mozilla.org.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen