TEST: Andersson ADT 1.0

Test Andersson ADT 1.0

(Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Et nettbrett som kombinerer billig med bra

Ukjente Andersson ADT 1.0 har potensiale til å bli en hit.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

dsad - Godt nettbrett til en svært rimelig penge
dsad - Tokjernersprosessor og god grafikk
dsad - God skjerm
dsad - God nettleser og bra kalenderfunksjon
dsad - Enkelt å bruke

dsad - Elendig kamera
dsad - Litt skarpe kanter å holde i
dsad - Ikke GPS

Konklusjon

dsad - Godt nettbrett til en svært rimelig penge
dsad - Tokjernersprosessor og god grafikk
dsad - God skjerm
dsad - God nettleser og bra kalenderfunksjon
dsad - Enkelt å bruke

dsad - Elendig kamera
dsad - Litt skarpe kanter å holde i
dsad - Ikke GPS
Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

For ett år siden var det stort sett bare de teknologiinteresserte og pengesterke som hadde nettbrett. Nå er brettene for alvor i ferd med å bli allemannseie, og antakelig vil det ikke gå lang tid før det er mer vanlig å ha et slikt brett, enn ikke å ha det.

Du trenger nemlig ikke å grave så dypt i lommeboka for å få et brett som duger. Nettbrettet Anderson ADT 1.0 får du til like under 1300 kroner.

Med ADT 1.0 er inngangsbilletten til nettbrett blitt overkommelig. Brettet tilhører den minste klassen, det vil si brett som har en skjerm som måler 7 tommer diagonalt.

Liten utenpå, stor inni

porter1.
Åpningene til høyre er spor for MicroSD-minnekort og 3,5 mm lydutgang.Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Forskjellen på Andersson ADT 1.0 og andre rimelige småbrett, er at dette brettet har egenskaper du ellers finner på langt dyrere brett. Skjermen er god, med en oppløsning på 1280 x 800 punkter, og svært god innsynsvinkel. Fargene er klare, og kontrastene er gode nok til at brettet egner seg for å se på film eller bilder.

Prosessoren er tokjernet, og har en klokkefrekvens på 1,6 GHz. Kombinert med en Mali 400 CPU og 1 GB RAM, gir dette en god totalopplevelse av hastigheten. Det finnes raskere brett, men for de aller fleste praktiske formål er hastigheten på Andersson-brettet god nok.

Unntaket er om du vil spille tunge spill med mye grafikk. For enklere spill, som SubWay Surfer eller Angry Birds er dette ikke noe problem.

Byggekvaliteten på brettet virker god, og med chassis i aluminium ser brettet både litt eksklusivt og ganske robust ut.

16 GB minne, og USB-vert

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

Vi liker at du kan utvide minnet med ekstra minnekort. Det innebygde minnet er på 16 GB, så det er slett ikke sikkert du vil ha behov for å utvide det. Vi liker også at det er HDMI-utgang for tilkobling til TV, men hadde gjerne sett at det fulgte med en adapter til Micro HDMI, slik at vi slapp å kjøpe dette separat.

Vi liker også at vi kan koble fotoapparat, eksternt minne, tastatur og andre USB-enheter direkte til brettet. Her følger det med en overgang som gjør tilkoblingen enkel. Det er riktignok ikke alle dingser det er støtte for.

Vi savner GPS

Det vi savner mest i Andersson ADT 1.0 er GPS. Vi skulle gjerne sett at vi kunne sette inn et SIM-kort også, men dette kan vi løse ved å bruke mobiltelefonen som modem. Den manglende GPS-funksjonaliteten er det imidlertid lite å gjøre ved.

Det er sparsomt med kontorfunksjonalitet på brettet, selv om nettleser, kalender, e-post og adressebok sørger for at vi kan holde oss oppdatert. Til gjengjeld kan du legge til gratis programvare fra Google Play, som er en applikasjonsbutikk på brettet.

Et godt kjøp 

Screenshot_2013-02-13-10-53-29.
Et utvalg av miniprogrammene som kan ligg på forsiden av brettet og gi oppdatert informasjon ved et øyekast.

Den gode skjermen, hendige størrelsen og ikke minst den lave prisen, gjør at vi føler oss trygge på at dette er et godt kjøp. Det er egentlig bare de som er avhengige av å spille tunge spill på brettet, eller som vil bruke brettet som navigasjonsløsning i bilen, som trenger et annet brett enn dette. 

Alternativene

Det finnes brett som er enda rimeligere, som 7-tommeren fra Acer, Iconia B. Men denne har betydelig svakere spesifikasjoner, som lavere skjermoppløsning, halvparten så mye minne og bare 512 MB RAM. Brettet skal komme i salg i disse dager, og er priset til tett oppunder 1000-lappen.

For den som vil ha et kraftigere brett i samme størrelse, er Asus  et alternativ. Skjerm og operativsystem er lik det du får på Andersson-brettet, men utførelsen er i plast, og prisen er nesten 1000 kroner høyere. Da nærmer du deg også prisen på iPad Mini.

Skal du ha mye for pengene er det ingen tvil om at Andersson ADT 1.0 slår knockout på de nevnte konkurrentene.  

Les også: Den store nettbrett-guiden

 

Andersson ADT 1.0

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen