Anbefalte artikler: Kampen mot SPAM

  • Endret
27 okt 03: 2 millioner dollar for å sende SPAM
Et LA selskap ble fredag dømt til å betale 2 millioner dollar for å ha sendt ut uønsket e-post (SPAM). I tillegg fikk de to eierne av selskapet forbud mot å eie eller drive selskap som driver med markedsføring på nettet de neste 10 årene.
Les mer hosYahoo.

26 okt 03: Ny E-post scam i England
Kundene til de engelske storbankene blir til tider utsatt for e-post scam, som skal lure dem til å oppgi hemmelige opplysninger. Denne gangen er det kundene til Halifax som får disse e-postene. Meldingen som ser ut som den kommer fra banken blir kunden oppfordret til å gå inn på en nettside, på denne nettsiden blir brukeren bedt om å legge igjen informasjon om kontonummer og kode. Ingen banker vil sende ut slike meldinger til sine kunder på denne måten.
Les mer hosBBC.

25 okt 03: SPAM kan ødelegge for E-post bruk
En amerikansk undersøkelse viser at stadig flere mister tiltroen til e-post som medium grunnet all den uønskede e-posten som sendes. Mange av de SPAM filtrene som har kommet må også ta en del av skylden for denne tillitssvikten. Mange frykter at bestillinger og lignende vil havne i et slikt filter. Mange føler også ubehag med mange av de SPAM meldingene som kommer.
Les mer hosFT.

28 sept 03: SPAM kan også være underholdende
SPAM er stort sett noe vi sletter før vi leser hva produktene gjelder. Noen av disse meldingene kan være litt humor å lese. Hindustan Times har samlet flere artige SPAM opplevelser som, ” Sexually Attract Women Instantly with nature's secret weapon”, ” Russian Mail Order Brides! og ” Divorce Blues”. Les mer Hindustan Times. 26 sept 03: Anti-SPAM organisasjoner gir opp
Tre anti-SPAM organisasjoner har den siste tiden varslet at de legger ned sin aktivitet. Grunnen til det er at de har blitt utsatt for enormt mange DDoS angrep. Selskapene mener at det er selskaper som lever av SPAM som står bak, uten at de har noen bevis for påstanden. Etter den nye loven i California trådde i kraft, har krigen mellom de to partene tatt helt av. De 3 selskapene som nå legger opp har levert lister med blant annet IP adresser til ISP’er, for å stoppe e-post som kommer fra de adressene. Les mer hos abc.

24 sept 03: Ny lov mot SPAM i California
Myndighetene i California har vedtatt en lov mot uønsket e-post (SPAM) som kommer til å tre i kraft fra 1. januar. Loven vil forby selskaper å sende SPAM fra California. Loven er hittil den strengeste som er innført i USA. Forhåpentligvis følger de andre statene opp med tilsvarende lovgivning. For å få lov til å sende ut reklame via e-post, må det være opprettet et pågående forholde mellom partene eller at mottaker samtykker på et eller annet vis å motta reklame. Selskaper sender ut SPAM etter 1. januar, kan risikere bøter på inntil 1 000 dollar per melding eller inntil en million per kampanje.
Les mer hos Quicken.

20 sept 03: Lover hjelper mot SPAM
I desember Koreanske myndigheter innførte en ny og strengere lover mot uønsket reklame (SPAM). Etter de nye lovene kan avsenderen risikere bøter på inntil 8585 dollar.
Etter denne innføringen viser undersøkelser av andelen med SPAM har gått ned. Første målingen ble foretatt i Mars viste at 90 % av all mottatt reklame var uønsket. Denne andelen var nede i 75 % i Mai og 70 % for Juli.
Les mer hos PCworld

19 sept 03: England med ny lov mot SPAM
Engelske myndigheter gjør sitt i kampen mot SMAP og lanserer en ny lov. I følge Englands kommunikasjonsminister Stephen Timms vil det nå være mulig å gi bøter på inntil 50 000 pund, som tilsvarer 600 000 kroner. Etter planen vil denne loven tre i kraft 11 desember. En tilsvarende lov til nylig trådde i kraft i Italia er enda strengere med bøter opptil 66 000 pund, eller 720 000 kroner. I tillegg kan avsenderen havne i fengsel inntil ett år. Les mer hos BBC

18 sept 03: Tøff lov mot SPAM i Australia
Australia planlegger å innføre en ny lov for å komme all uønsket (SPAM) e-post til verks. Denne loven gjør det mulig å bøtelegge organisasjoner som sender ut SPAM med inntil en million australske dollar PER dag, det tilsvarer noe under 5 millioner kroner daglig. Det er ventet at denne loven vil bli vedtatt og da har alle selskaper som driver med dm 120 dager på å tilpasse seg de nye bestemmelsene. Denne loven vil kun gjelde for e-poster som er sendt fra Australia. Les mer hos Yahoo og hindustantimes .

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen