Anbefaling av digitalkamera

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Oppdatert: 28/01-2010

Et seriøst kamera bør ha en kvalitetsbildebrikke med minst 5 megapiksler. Hvis resten av kameraet er bra kan man da skrive ut papirbilder i A4, med god kvalitet. Alle kameraer i dag har det, og i praksis trenger du ikke lenger tenke på antallet medgapiskler når du kjøper kamera.

Under 1500 kroner

De rimeligste "ordentlige" kameraene har begrenset funksjonalitet, og er normalt langsommere enn dyrere modeller. Inntil nylig kunne vi ikke anbefale noen av de billigste, da de ble for dårlige for vanlig fotografering. Men i det siste har ting endret seg, og vi har nå et kamera til under 1000 kroner på listen over anbefalinger.

Til under 1000 kroner er utvaget av gode kameraer begrenset. Men ett kamera stikker seg ut.

      Nikon Coolpix L20

Alternativ tekst mangler

Vi har ikke testet denne modellen, men vår erfaring med de rimelige Coolpix-modellene tilsier at denne bør gi deg mye for pengene. Et utmerket kamera hvis du vil ha noe enkelt eller noe du ikke trenger å være redd for. Kamera til barna?

     Canon Ixus 100IS

Alternativ tekst mangler

Hvis du er ute etter et lite og lekkert kamera, men ikke har råd til de dyrere designmodellene, er dette et utmerket alternativ. Bildekvaliteten er ikke like høy som på andre Ixus-modeller, men men til dagens pris er det likevel et svært godt kjøp.

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen