Det finnes mange mobiler der ute, men ikke alle er like gode.

Anbefaling Vi har testet 50 mobiler

Det finnes mange mobiler der ute, men ikke alle er like gode. (Bilde: Glenn Aaseby)

Dette er de aller beste

Oppdatert: Nå har vi lagt til iPhone 7 i oversikten!

De beste toppmodellene

Pris: Mer enn 4500 kroner

Vil du bare ha den beste mobiltelefonen, koste hva det koste vil? Da har du noen virkelig imponerende toppmodeller å velge blant. 

Vi i Tek.no rangerer jevnlig de ti mobiltelefonene vi mener er de beste på markedet, uansett pris. Det er denne oversikten vi har tatt utgangspunkt i når vi nå har kåret de beste toppmodellene.

PS: På grunn av mulige problemer med Samsung Galaxy Note 7, har vi ikke tatt med denne i oversikten. Denne telefonen var i utgangspunktet rangert rett over Galaxy S7/S7 Edge, men Samsung har kalt den tilbake fra markedet inntil videre.

Her er vinnerne:

1. plass: Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Samsungs toppmodell uten penn finnes i to utgaver, med og uten skjerm som går ned langs kantene på telefonen. Vil du ha skjerm langs kantene må du regne med å betale opptil en tusenlapp ekstra fra S7 Edge-varianten. Kantskjermen gir deg blant annet egne menyer du kan trekke inn fra siden, for eksempel for å raskt få tilgang til kontakter du ringer ofte, eller apper du bruker ofte. Vi tenker at Edge-funksjonene er mer «kjekke å ha», enn noe du absolutt trenger – så får det bli opptil hver enkelt om man vil betale de ekstra kronene det koster. Det ser i hvert fall stilig ut.

Enten du velger Flat- eller Edge-varianten av Samsung Galaxy S7, får du en telefon som imponerer på så godt som alle områder. Telefonen er ikke bare blant de aller kraftigste vi har testet, våre kameratester viser også at den (sammen med Note 7) har markedets beste mobilkamera

Samsung Galaxy S7 er «selvfølgelig» vanntett, og den er utstyrt med fingeravtrykksleser. Det finnes få – om noen – telefoner på markedet som klarer å leve opp til standarden Samsung setter med denne modellen. Det eneste negative er prisen. Over 7000 kroner (for Edge-versjonen) er mye penger for en mobiltelefon.

Karakter ved testtidspunkt: 10/10
Testdato: 21. februar/8. mars 2016

Les hele testen av Samsung Galaxy S7 »
Finn beste pris på Samsung Galaxy S7 på Prisguide.no  » (kommersiell partner)

Les hele testen av Samsung Galaxy S7 Edge »
Finn beste pris på Samsung Galaxy S7 Edge på Prisguide.no » (kommersiell partner)

2. plass: Huawei P9 Plus

Huawei P9 Plus. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Huawei P9 Plus er det nye flaggskipet fra den kinesiske mobilprodusenten. Det er storebroren til den vanlige P9-modellen som imponerte i test for en stund siden.

Telefonen har en knallgod AMOLED-skjerm på 5,5 tommer, og den er utstyrt med et meget bra kamera. Kameraet er riktignok ikke like god i mørket som Samsungs Galaxy S7, men den veier opp med en del svært nyttig funksjonalitet som kan gi deg gode bilder der du ellers ikke ville fått fine resultat. 

Ytelsesmessig er dette en telefon som gjør det meget godt, selv om den ikke er på høyde med Apple iPhone 6S, Samsung Galaxy S7 og LG G5. Men den er en svært velbygget telefon med mye bra programvare, og ikke minst: den har god batteritid. Dette er mye telefon for pengene!

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 30. mai 2016

Les hele testen av Huawei P9 Plus »
Finn beste pris på Huawei P9 Plus på prisguide.no » (kommersiell partner)

3. plass: Apple iPhone 7

Apple iPhone 7. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Apples nye iPhone 7 er akkurat kommet i salg, og glir rett inn på en tredjeplass blant toppmodellene i denne oversikten. Apples nyeste mobil har blitt både tettere, raskere og bedre enn fjorårets iPhone 6S.

Nå tåler også Apples toppmodeller å bli mistet i vann i korte perioder, eller sprutet på. Og det er definitivt en god ting når vi snakker om noen av markedets mer påkostede telefoner. 

I tillegg har telefonene fått et vesentlig bedre kamera enn i forrige generasjon. Der Galaxy S7s ledelse på denne fronten var suveren, er det nå langt vanskeligere å peke på det beste av de to mobilkameraene. De har litt forskjellige styrker, og iPhones er blant annet på makro og eksponering, samtidig som den og har blitt veldig god på bilder i svakt lys.

En pris på 7400 kroner, og fravær av den vanlige hodetelefonkontakten hindrer denne fra å klatre enda høyere opp. Du trenger likevel ikke å kaste hodetelefonene dine hvis du skal kjøpe iPhone 7. Det følger en overgang med i esken.

NB! iPhone 7 var opprinnelig ikke med i denne listen, men ble lagt til i etterkant. Dette var for å rekke en deadline satt av «TV 2 Hjelper deg» dagen før iPhone-lanseringen. Derfor har vi nå oppdatert saken.

Les hele testen av Apple iPhone 7 »
Finn best pris på Apple iPhone 7 på Prisguide.no » (Kommersiell partner)

 

4. plass: Sony Xperia X Performance

Sony Xperia X Performance. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Sonys Xperia X Performance er produsentens nye flaggskip. Performance-navnet spiller på at dette er utgaven som skal være forsynt med alt, inkludert en skikkelig kraftig motor under panseret. 

Sony Xperia X Performance er dyr, men ikke for dyr. Den er også vanntett, lynrask og jevnt over veldig god å bruke. Telefonen har en fem tommer stor full-HD-skjerm av det ålreite slaget, og en størrelse som gjør at den skulle passe fint i de fleste hender.

Kameraet er bra, men ikke på høyde med Samsung Galaxy S7. Men alt i alt er dette en svært god mobiltelefon som fortjener nesten toppscore.

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 29. juni 2016

Les hele testen av Sony Xperia X Performance » 
Finn beste pris på Sony Xperia X Performance på Prisguide.no » (kommersiell partner)

Disse har vi også testet (listet opp alfabetisk):

 

Apple iPhone 6S 64GB

Apple iPhone 6S 64GB

En ny iPhone er nettopp lansert, men ikke testet av oss ennå. Fjorårets iPhone 6S er en veldig god mobil, hvor blant annet 3D Touch er noe som gjør at den skiller seg fra mange av konkurrentene. Men den når ikke opp blant de aller beste i testen, og prisen er i høyeste laget.

Les testen av Apple iPhone 6S »

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 8. oktober 2015

Apple iPhone 6S Plus 64GB

Apple iPhone 6S Plus 64GB

Dette er telefonen du bør velge om du foretrekker iPhone fremfor Android, og om du synes skjermen på den vanlige iPhone 6S-modellen blir for liten. Svært høy pris trekker ned, men ellers er dette en super telefon – men uten noen revolusjonerende egenskaper.

Les testen av Apple iPhone 6S Plus »

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 16. oktober 2015

Apple iPhone SE 64GB

Apple iPhone SE 64GB

Vil du ha ytelsen til iPhone 6S, men foretrekker skjermstørrelsen til gode, gamle iPhone 5S? Da er det iPhone SE du skal kjøpe. Telefonen ser ut som en iPhone fra 2013, men oppfører seg som en fra 2016. Også kameraet har blitt mye bedre.

Les testen av Apple iPhone SE »

Karakter ved testtidspunkt: 8/10
Testdato: 8. april 2016

Cat S60

Cat S60

Cat S60 er såvidt vi kjenner til den første «vanlige» mobiltelefonen på det norske markedet som har termokamera på baksiden. Det betyr at den kan «se» i mørket. Men først og fremst er dette en telefon som skal tåle røff behandling, og den er også vanntett ned til fem meters dybde.

Les testen av Cat S60 »

Karakter ved testtidspunkt: 6/10
Testdato: 20. juli 2016

Fairphone 2

Fairphone 2

Her har produsenten tatt sikte på å lage en så rettferdig og miljøvennlig telefon som overhodet mulig. Telefonen er bygget opp av moduler, slik at du lett skal kunne bytte ødelagte deler – eller om vil oppgradere den. 

Les testen av Fairphone 2 »

Karakter ved testtidspunkt: 5/10
Testdato: 31. mars 2016

HTC 10

HTC 10

HTCs nye flaggskip, HTC 10, er en flott telefon som har det aller meste man forventer av en toppmodell i 2016. Den er rask, og har et ganske bra kamera. Men dessverre har den ikke det lille ekstra som man gjerne forventer av en såpass kostbar telefon. 

Les testen av HTC 10 »

Karakter ved testtidspunkt: 8/10
Testdato: 22. april 2016

Huawei Mate 8

Huawei Mate 8

Dette er en diger telefon – med en skjerm på hele 6 tommer. Skjermen er god og har veldig bra fargegjengivelse, og telefonen er også utstyrt med et veldig godt kamera. Og ikke minst: den er veldig rask.

Les testen av Huawei Mate 8 »

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 16. august 2016

Huawei P9

Huawei P9

P9 er en flott mobiltelefon bygget i aluminium. Telefonen er syltynn, og kommer med en flott full-HD-skjerm. De to kameraene på baksiden er et samarbeid mellom Huawei og Leica, og bildene de tar er veldig gode. Alt i alt er dette blant de beste toppmodellene akkurat nå.

Les testen av Huawei P9 »

Karakter ved testtidspunkt: 8/10
Testdato: 15. april 2016

LG G5

LG G5

Denne telefonen kan skilte med plass for utskiftbare moduler, og et dobbelt kamera på baksiden. Telefonen er lynende rask, og da vi testet den i april var den en av de første med den nye USB Type C-pluggen. Alt i alt en svært god toppmodell med spennende muligheter.

Les testen av LG G5 »

Karakter ved testtidspunkt: 8/10
Testdato: 11. april 2016

LG V10

LG V10

Dette er en underlig skapning. I tillegg til den 5,7 tommer store skjermen har den en liten ekstraskjerm som kan gi deg varslinger eller vise for eksempel snarveier til apper. Det gummierte bakdekselet gjør at telefonen ligger godt i hånden. Det vi imidlertid er mest imponert over er lydkvaliteten – denne spiller ekstremt godt om du har gode hodetelefoner.

Les testen av LG V10 »

Karakter ved testtidspunkt: 8/10
Testdato: 27. januar 2016

Marshall London

Marshall London

Marshall London er mobiltelefonen som langt på vei lever opp til «rock 'n' roll»-imaget, som en litt lurvete skapning med ustabilt lynne, et usunt forhold til økonomi, og et talent for musikk. Marshall London har unektelig sin sjarm, men det holder dessverre ikke til å forsvare prislappen. 

Les testen av Marshall London »

Karakter ved testtidspunkt: 4/10
Testdato: 14. august 2015

Panasonic Lumix DMC-CM1

Panasonic Lumix DMC-CM1

Denne telefonen ser ut som et kompaktkamera, og har en bildebrikke som du ellers må til systemkameraverdenen for å finne. Den kan ta bra bilder, men dessverre er programvaren veldig dårlig, og autofokusen bommer ofte. Vil du ha en virkelig god kameramobil som også er god å bruke, anbefaler vi i stedet Samsung Galaxy S7.

Les testen av Panasonic Lumix DMC-CM1 »

Karakter ved testtidspunkt: 4/10
Testdato: 1. september 2015

Samsung Galaxy S6 Edge+ 32GB

Samsung Galaxy S6 Edge+ 32GB

Da Samsung lanserte Galaxy S6 Edge vakte de virkelig oppsikt med skjermen som gikk ned langs hver kant av telefonen. Galaxy S6 Edge+ er sydd over samme lest som S6 Edge, men med en større 5,7 tommers skjerm. Synes du ikke denne blir for stor, er S6 Edge+ fortsatt en rå telefon.

Les testen av Samsung Galaxy S6 Edge+ »

Karakter ved testtidspunkt: 10/10
Testdato: 2. september 2015

 

Sony Xperia Z5 Premium

Sony Xperia Z5 Premium

Denne telefonen har sunket med et par tusen kroner i pris siden den kom for rundt ett år siden, og er nå mye telefon for pengene. Den er vanntett, har super ytelse – og ikke minst så har den en fantastisk skjerm med 4K-oppløsning.  

Les hele testen av Sony Xperia Z5 Premium »

Karakter ved testtidspunkt: 10/10
Testdato: 10. november 2015

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Gå til side

Huawei Honor 8 32GB

Huawei Honor 8 64GB

Sony Xperia E5

Motorola Moto G4 Plus

Huawei Honor 5X

Huawei P9 Plus

Sony Xperia X Performance

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Samsung Galaxy S7 32GB

Sony Xperia Z5

LG G4

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen