Det finnes mange mobiler der ute, men ikke alle er like gode.

Anbefaling Vi har testet 50 mobiler

Det finnes mange mobiler der ute, men ikke alle er like gode. (Bilde: Glenn Aaseby)

Dette er de aller beste

Oppdatert: Nå har vi lagt til iPhone 7 i oversikten!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Middels prisklasse

Pris: Mellom 2500 og 4500 kroner

I denne prisklassen har vi samlet de telefonene som i dag koster mellom 2500 og 4500 kroner, uavhengig av hva de kostet på testtidspunktet. 

Det som er spesielt med denne prisklassen er at mange tidligere toppmodeller som kostet mye mer, nå har sunket såpass mye i pris at de koster under 4500 kroner. Dermed kan du sikre deg noen skikkelige godbiter, hvis du ikke har noe imot å vise deg med en telefon som er kanskje ett år gammel. 

 

Her er vinnerne: 

1. Sony Xperia Z5

Foto: Espen Iriwng Swang, Tek.no

Da Sony Xperia Z5 kom på markedet i oktober i fjor kostet den rundt 6900 kroner. Nå får du telefonen for under 4000 kroner. Det betyr at du nå har mulighet til å kjøpe det som for under ett år siden var en svært kostbar flaggskipmodell til prisen av en mellomklassemobil. 

Sony Xperia Z5 er fortsatt en svært kraftig mobiltelefon, med Qualcomm Snapdragon 810-brikke, 3 GB arbeidsminne og en 5,2-tommers skjerm med super bildekvalitet og Full HD-oppløsning. 

Et stort pluss med Xperia Z5 er at den er vanntett. Sony er også flinke på kamerateknologi, så er du ute etter en mobil som tar gode bilder er dette også et bra valg – selv om den sliter litt når det er dårlig lys. 

Alt i alt et veldig godt kjøp.

Karakter ved testtidspunkt: 10/10
Testdato: 14. oktober 2015

Les hele testen av Sony Xperia Z5 »
Finn beste pris på Sony Xperia Z5 på Prisguide.no » (kommersiell partner)

2. Huawei Honor 8

Huawei Honor 8. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Honor 8 er bygget i glass, med avrundede kanter både foran og bak. Under glasset ligger det farget metallfolie, noe som gir den et ganske stilig utseende. Den 5,2 tommer store skjermen er fargesterk og god, og med en HiSilicon Kirin 950-prosessor med åtte kjerner har telefonen massevis av krefter under panseret. Utstyrsmessig ligger telefonen ganske nærme det vi normalt forventer av toppmodeller, selv om den er forholdsvis rimelig.

Mobilen er utstyrt med en rask fingeravtrykksleser, som også kan brukes som en knapp for å aktivere ulike funksjoner – for eksempel åpning av bestemte apper. Fingerleseren kan også brukes som en liten pekeplate.

Menyene er de samme som du finner i vanlige Huawei-modeller. Det vil si pene, ryddige og oversiktlige menyer fulle av nyttige funksjoner. Kameraet er det samme som du i Huawei P9 – og i denne prisklassen et meget bra kamera, som også har en veldig god helautomatisk nattmodus. 

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 25. august 2015

Les testen av Huawei Honor 8 » 
Finn beste pris på Huawei Honor 8 » (kommersiell partner)

3. LG G4

LG G4. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Denne toppmodellen fra LG begynner å bli ganske gammel, men prisen har sunket med rundt 2000 kroner siden vi testet den i mai 2015. Dermed  kan du få det som for ikke lenge siden var en ganske heftig toppmodell til under 4000 kroner. 

Noe av det mest spesielle med LG G4, i hvert fall når det gjelder utseendet, er at den har en buet bakside i skinn. Det gjør ikke bare at telefonen skiller seg veldig fra andre på markedet, men også at den ligger veldig godt i hånden og ikke føles så glatt som mange andre telefoner gjør.

Sett med dagens øyne har telefonen god ytelse, om enn ikke helt i toppsjiktet, og den er også ganske godt utstyrt. Den 5,5 tommer store skjermen har høy oppløsning og er generelt svært bra. Et stort pluss er kameraet, som er svært bra – og takket være lasersensor fokuserer raskt.

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 22. mai 2015

Les testen av LG G4 »
Finn beste pris på LG G4 på Prisguide.no » (kommersiell partner) 

Disse har vi også testet (listet opp alfabetisk):

HTC One A9

HTC One A9

Da vi testet denne skrev vi at ytelsen var i svakeste laget, prisen tatt i betraktning. Nå har prisen falt med et par tusen, og du får nå ganske mye for pengene. God skjerm og et godt kamera trekker opp.

Les testen av HTC One A9 »

Karakter ved testtidspunkt: 8/10
Testdato: 28. oktober 2015

Huawei Honor 7 16GB

Huawei Honor 7 16GB

Da denne kom var den et billig og bra alternativ, og Honor 7 er fortsatt en god og forholdsvis godt utstyrt mobil med pen design og ganske bra kamera. Vær obs på at etterfølgeren Honor 8 har kommet.

Les testen av Huawei Honor 7 »

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 18. september 2015

Huawei Mate S 32GB

Huawei Mate S 32GB

For i underkant av ett år siden var dette en av de beste telefonene du kunne kjøpe for rundt 6000 kroner, og nå er prisen nede i rundt 4-4500 kroner. Her får du en super mobil med god skjerm, fingeravtrykksleser og et meget bra kamera. 

Les testen av Huawei Mate S »

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 12. november 2015

Huawei Nexus 6P 32GB

Huawei Nexus 6P 32GB

Dette er en mobiltelefon i øvre klasse, med kraftig ytelse og  gode spesifikasjoner. Den har fingeravtrykksleser, og en meget god AMOLED-skjerm på 5,7 tommer. En av de store fordelene med Nexus-modellene er at de får nye Android-oppdateringer først.

Les testen av Huawei Nexus 6P »

Karakter ved testtidspunkt: 10/10
Testdato: 18. november 2015

Huawei P9 Lite

Huawei P9 Lite

Huawei P9 Lite et knallgodt alternativ om man ikke har skyhøye krav og ser etter en telefon som kan gjøre det meste, uten at man nødvendigvis har lyst til å tømme sparegrisen helt.

Les testen av Huawei P9 Lite »

Karakter ved testtidspunkt: 8/10
Testdato: 2. juni 2016

LG Nexus 5X 32GB

LG Nexus 5X 32GB

I likhet med Nexus 6P er Nexus 5X en telefon for deg som vil være sikker på å få Android-oppdateringene først. Den er imidlertid på langt nær så kraftig som Nexus 6P, som du også får for under 2500 kroner. 

Les testen av LG Nexus 5X »

Karakter ved testtidspunkt: 7/10
Testdato: 13. november 2015

LG Stylus 2

LG Stylus 2

Det mest spesielle med denne er ikke pennen, men at telefonen har innebygget DAB-radio. Det fungerer greit, men kun hvis du er på steder med god dekning. Totalt sett en ganske gjennomsnittlig mobil med litt dårlig ytelse.

Les testen av LG Stylus 2 »

Karakter ved testtidspunkt: 7/10
Testdato: 27. mai 2016

LG X Screen

LG X Screen

Denne har et aldri så lite partytriks på lager: Den har nemlig to skjermer. Den ene brukes til å vise tilleggsinformasjon, eller snarveier til for eksempel apper du bruker mye. Dessverre er ytelsen i svakeste laget.

Les testen av LG X Screen »

Karakter ved testtidspunkt: 6/10
Testdato: 23. august 2016

Microsoft Lumia 950

Microsoft Lumia 950

Windows-telefoner selger ikke særlig godt om dagen, selv om det er et utmerket mobiloperativsystem. Lumia 950 er en rask Windows-mobil med super skjerm og et meget bra kamera. Dårlig app-utvalg trekker imidlertid ned. 

Les testen av Microsoft Lumia 950 »

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 9. desember 2015

Microsoft Lumia 950 XL

Microsoft Lumia 950 XL

Lumia 950 XL er større og litt kraftigere enn Lumia 950. Den kommer med en flott 5,7-tommers skjerm med høy oppløsning, og en Snapdragon 810-prosessor gir den mer enn nok krefter under panseret. Dessverre er apputvalget for Windows på mobil dårlig.

Les testen av Microsoft Lumia 950 XL »

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 4. desember 2015

Motorola Moto X Force 32 GB

Motorola Moto X Force 32 GB

Trenger du en telefon som er vanskelig å knuse, er Moto X Force en slik. Den tåler en støyt, og selv om den ikke er helt vanntett skal den tåle uvær. Da vi testet den kostet den rundt 6700 kroner, nå får du den for under 4500 kroner – da er den et ganske godt kjøp. 

Les testen av Motorola Moto X Force »

Karakter ved testtidspunkt: 6/10
Testdato: 21. mars 2016

Motorola Moto X Play 16GB

Motorola Moto X Play 16GB

Ved første øyekast er dette en relativt anonym og kanskje litt kjedelig mobiltelefon, men likevel var den en av de beste telefonene i mellomsjiktet da vi testet den. Men prisen har ikke falt så mye siden den var ny, dermed er det andre modeller som gir deg mer for pengene nå.

Les testen av Motorola Moto X Play »

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 17. desember 2015

Samsung Galaxy A5 (2016)

Samsung Galaxy A5 (2016)

Samsung Galaxy A5 er en feiende flott telefon der du får mye design for en relativt rimelig kjøpesum. Den yter jevnt over godt på alle praktiske områder, den tar gode bilder og byr på god batteritid.

Les testen av Samsung Galaxy A5 »

Karakter ved testtidspunkt: 8/10
Testdato: 3. februar 2016

Sony Xperia X

Sony Xperia X

Prisen på denne har falt med en drøy tusenlapp siden vi testet den i mai. Xperia X er en god og rask telefon, som også tar gode bilder. Den er velbygget, har en god fingerleser og en fin skjerm. Alt i alt mye for pengene. 

Les testen av Sony Xperia X »

Karakter ved testtidspunkt: 7/10
Testdato: 9. mai 2016

Sony Xperia XA

Sony Xperia XA

Designen kan ingen ta fra Xperia XA, og hvis du liker den kan det hende dette er riktig telefon for deg. Men da bør du være en tålmodig sjel, denne telefonen er nemlig svært treg. Dårlig batteritid og en skjerm som samler fingermerker trekker også ned.

Les testen av Sony Xperia XA »

Karakter ved testtidspunkt: 5/10
Testdato: 17. juni 2016

Sony Xperia Z5 Compact

Sony Xperia Z5 Compact

Er du på utkikk etter en Android-mobil med forholdsvis liten skjerm og i et kompakt format, har du ikke mange å velge i. Xperia Z5 Compact med 4,6 tommers skjerm er en super vanntett telefon med god ytelse og bra spesifikasjoner. Telefonen har for øvrig blitt rundt 1700 kroner billigere i løpet av det siste året. 

Les testen av Xperia Z5 Compact »

Karakter ved testtidspunkt: 9/10
Testdato: 21. september 2015 

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Sjekk ut de beste toppmodellene på neste side »

Gå til side

Huawei Honor 8 32GB

Huawei Honor 8 64GB

Sony Xperia E5

Motorola Moto G4 Plus

Huawei Honor 5X

Huawei P9 Plus

Sony Xperia X Performance

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Samsung Galaxy S7 32GB

Sony Xperia Z5

LG G4

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen