ANBEFALING: Lyst på treningsklokke eller aktivitetsarmbånd?
Anbefaling
(Bilde: Montasje, Tek.no/Colourbox)

Lyst på treningsklokke eller aktivitetsarmbånd?

Dette er produktene vi anbefaler akkurat nå.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hvis du liker å trene, og vil ta treningen ett hakk videre – er det antagelig en skikkelig puls-/treningsklokke med GPS du bør kjøpe.

Med en GPS-klokke kan du se løpeturen, sykkelturen eller skituren din på et kart når du er ferdig, og du kan få detaljert statistikk om treningsøkten. Disse treningsklokkene har også gjerne mer avanserte funksjoner for pulsmåling enn aktivitetsarmbånd med pulsmåling. Du har for eksempel ofte mulighet til å se pulssoner – ikke bare pulsen. Og du har gjerne mulighet til å velge mellom flere ulike former for trening. Noen klokker kan til og med brukes til triathlon, ved at den lar deg veksle mellom ulike treningsformer som så blir definert som én treningsøkt.   

Treningsklokker fås i mange prisklasser, fra i overkant av en tusenlapp og helt opp til 4-5000 kroner for de mest avanserte. De aller dyreste klokkene har gjerne et vell av funksjoner, og er mest beregnet på idrettsutøvere på høyt nivå – eller for de av oss som bare vil ha det beste. Men ofte finnes det rimeligere modeller fra samme produsent som har alle de viktigste funksjonene fra toppmodellene – men som er mye enklere å bruke hvis du ikke til daglig befatter deg med ord og uttrykk som krever utdannelse fra Norges Idrettshøgskole for å forstå. 

Her er tre treningsklokker vi trygt kan anbefale:

 

Garmin Fenix 5 Slate Gray with Black Band (010-01688-00)

Den dyreste er også den beste

Garmin Fenix 5 Slate Gray with Black Band (010-01688-00)

Garmin har i flere år laget klokker i sin Fenix-serie, og nå er det Fenix 5 som gjelder. Denne klokken får du i flere ulike utgaver, avhengig av hvor dyr reim og hvilken type glass du vil ha.

Felles for alle modellene er at de er meget robuste, og ikke minst god når det kommer til trening. Samtidig er den en sann mester på batteritid, hvor du fint kan bruke klokken en uke mellom hver lading. 

Her kan du sette opp komplekse treningsøkter med instruksjoner som vises direkte på klokka. Samtidig har den gode verktøyer som viser deg fremgang og forløpende treningseffekt. Dette er ingen billig affære, men dersom du trenger mye eller har planer om det, er dette det aller beste alternativet på markedet.

Klokken har godt mer batteritid, selv når du kjører på med GPS på treningsturene. Den kan også vise topografiske kart, en hendig funksjon om du liker å trene i skog og mark. 

PS: Vil du ha en mindre klokka, bør du ta en kikk på Garmin Forerunner 935. Dette er en slankere klokke med mesteparten av de samme gode egenskapene som Fenix 5.

Les hele testen av Garmin Fenix 5 og Forerunner 935 her »

Polar M430

Et billigere alternativ

Polar M430

Mange vil begynne med trening, og heldigvis er du ikke nødt til å sprenge banken for å få en klokke som kan hjelpe deg på veien. 

M430 fra Polar er et eksempel på dette, hvor du får en klokke som gir deg mye treningsglede. Klokken har arvet mange av de samme, gode egenskapene fra selskapet V800-modell. Det betyr at du har godt med sportsprofiler å velge mellom, samtidig som du får de viktigste detaljene mens du trener. 

Klokken har et tydelig sportspreg når vi ser på utseende, og battertiden er ganske så god, selv om den må se seg slått av Garmins konkurrent.

Etter treningsøkten er overstått får du oversiktlige tilbakemeldinger på effekten av økten, kondisjonsestimat og status.

Den mangler riktignok en del av de beste finessene til Garmins alternativ, men til prisen er dette en klokke vi trygt kan anbefale deg.

Les hele testen av Polar M430 her »

FitBit Ionic

Klokken som ordner alt for deg

FitBit Ionic

Hvis du er på jakt etter en klokke som automatisk skjønner hva du driver med, er Fitbit Ionic noe du bør se nærmere på. 

Denne klokken er tynn, men har likevel GPS og godt med batteritid. Her kan du bruke klokken minst fire dager mellom vært besøk hos laderen.

Samtidig er dette en sann mester til å skjønne hva du driver med, enten det er å sove, trene eller slappe av. Via en meget god app kan du enkelt se hvordan treningsøkten din har vært, eller om du har fått god nok søvn. 

Én ting er å love dette på papiret, men da vi testet klokken ble vi imponert over hvor treffsikker den faktisk var. Liker du for eksempel å svømme har denne klokken et eget program som blant annet holder styr på hvor mange vendinger du har. 

Her har du samtidig muligheten til å få en personlig trener rett på håndleddet, som tar deg igjennom ulike treningsøkter ved å vise deg hvilke øvelser du kan gjøre. Klokken er også vanntett, og har mulighet for å skifte ut reimene som følger med.

Her kan du lese hele testen av Fitbit Ionic »

Gå til side

FitBit Alta

Xiaomi Mi Band 2

Polar A360

FitBit Blaze

Garmin Forerunner 920XT HRM

Garmin Vivosmart HR

Garmin Forerunner 920XT

Garmin Fenix 3

Polar M400

Polar M400 HR

Polar V800

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen