ANBEFALING: Lyst på treningsklokke eller aktivitetsarmbånd?
Anbefaling
(Bilde: Montasje, Tek.no/Colourbox)

Lyst på treningsklokke eller aktivitetsarmbånd?

Dette er produktene vi anbefaler akkurat nå.

Som nevnt er det en glidende overgang mellom aktivitetsarmbånd, treningsarmbånd og treningsklokker/pulsklokker. Vi har valgt å gå litt etter både utseende og funksjonalitet når vi har definert kategorien «aktivitetsarmbånd». 

Med aktivitetsarmbånd mener vi produkter som er enklere enn pulsklokkene/treningsklokkene, og hvor hovedfunksjonen er å overvåke aktivitetsnivået ditt i løpet av dagen. Noen av produktene er forholdsvis enkle, og er i prinsippet ikke så mye mer enn skrittellere. Men andre produkter igjen har mange funksjoner vi kjenner fra mer avanserte treningsklokker – som mulighet til å måle puls, og til å registrere treningsøkter (for eksempel en løpetur eller en sykkeltur).

Aktivitetsarmbåndene har i motsetning til treningsklokkene ikke GPS, og kan altså ikke registrere treningsøkter på et kart. Men innebygde sensorer gjør at de likevel med forholdsvis stor nøyaktighet (vanligvis) kan registrere både hvor langt du løper eller går, samt kaloriforbruk.

Her er våre anbefalinger i kategorien aktivitetsarmbånd:

FitBit Charge 2

Kongen på haugen

FitBit Charge 2

Fitbit har lansert en ny modell, og Charge 2 viser seg å være det aller beste aktivitetsarmbåndet du får kjøpt for penger i øyeblikket. Her kombineres en knallgod app med et meget brukervennlig armbånd, og samtidig har du gode muligheter til å personifisere produktet ved å kjøpe andre reimer. Båndet har også en meget presis pulsmåling til denne typen måling å være.

Riktignok er den ikke presis nok for den aller mest aktive idrettsmannen, men for deg som ønsker å starte med å komme i form er dette aktivitetsbåndet midt i blinken for deg. 

En av de fine tingene med dette båndet er at det automatisk ser om du har startet å trene – og ikke minst hva slags trening du driver med. 

Les hele testen av Fitbit Charge 2 »

 

Garmin Vivosmart HR

Et av de beste kjøpene akkurat nå

Garmin Vivosmart HR

Garmin Vivosmart HR er en blanding av aktivitetsarmbånd og treningsklokke med integrert pulsmåler. Den er vanntett og har en alltid påslått berøringsskjerm som er ekstra godt lesbar i sollys. Den kobler seg til mobilen din via Bluetooth og gir deg smarte varsler i tillegg til å holde kontroll på aktivitetsnivået ditt. Det Vivosmart HR måler av aktivitet er skritt, distanse, kalorier, etasjer, «intensitetsminutter» og altså pulsen. Pulsen måles faktisk døgnet rundt, i tilfelle du er nysgjerrig på hva hvilepulsen er når du sover. Du kan i tillegg registrere aktiviteter som en treningsøkt, og da vil du kunne se detaljerte data om blant annet hjertefrekvens, tempo og avstand – selv om sistnevnte selvfølgelig blir et estimat da Vivosmart HR ikke har GPS.

Les testen av Garmin Vivosmart HR »

FitBit Alta HR

Smekkert bånd som har fått pulsmåling

FitBit Alta HR

 

Fitbit Alta HR er selskapets nyeste aktivitetsarmbånd og er i korte trekk lik den forrige Alta-modellen, men har nå fått pulsmåling på plass. Armbåndet ser bra ut, føles solid ut og samtidig byr på det meste du kan forvente deg i denne prisklassen. En stor fordel med Alta HR fremfor tidligere armbånd fra Fitbit er måten remmene kan tas av og byttes ut. Festemekanismen føles solid, selv om remmene du kan kjøpe i tillegg er litt for dyre. Fitbit Alta kan ellers by på en skjerm du enkelt kan lese av i sola, god skrittelling og en uovertruffen app til mobilen din. Dessverre er det ingen GPS og barometer integrert, men så er det heller ikke alle som trenger det. Én ting vi liker spesielt godt med Alta HR er hvor «smart» den er. Den skjønner rett og slett hva du driver med uten at du er nødt til å fortelle den selv. Den merker for eksempel automatisk når du har lagt deg til å sove, og begynner å loggføre søvnmønstret ditt. Den merker også når du sitter rolig for lenge, og minner deg om å bevege deg med en liten vibrasjon. Fitbit Alta HR er et godt kjøp for deg som ikke krever det mest avanserte på markedet, men noe som bare funker smertefritt, og samtidig ser veldig bra ut.

Les testen av Fitbit Alta HR »

 

 

Xiaomi Mi Band 2

Til deg som vil ha noe billig – men bra

Xiaomi Mi Band 2

Treningsarmbånd er stort sett bare en bitteliten datamaskin med en enkel skjerm på toppen, og noen sensorer som registrerer hva du gjør. Slike koster egentlig ikke så mye å produsere, noe vi får bevist av den kinesiske produsenten Xiaomi. Xiaomi Mi Band 2 kan by på nesten den samme funksjonaliteten som FitBits treningsarmbånd, men til en langt lavere pris. Veldig mye lavere pris, faktisk. Her får du pulsmåling (men ikke kontinuerlig), skrittelling og en skikkelig solid batterilevetid for bare et par hundrelapper. Båndet er behagelig å ha på seg, og det eneste store aberet er den medfølgende appen. Den funker helt OK, men ikke stort mer enn det. Her ligger FitBit og flere av konkurrentene fortsatt langt foran. Men kanskje det ikke betyr så veldig mye hvis du bare vil ha oversikt over skrittene dine og måle pulsen din i ny og ne?

Les testen av Xiaomi Mi Band 2 »

Gå til side

FitBit Alta

Xiaomi Mi Band 2

Polar A360

FitBit Blaze

Garmin Forerunner 920XT HRM

Garmin Vivosmart HR

Garmin Forerunner 920XT

Garmin Fenix 3

Polar M400

Polar M400 HR

Polar V800

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen