ANBEFALING: Lyst på treningsklokke eller aktivitetsarmbånd?
Anbefaling
(Bilde: Montasje, Tek.no/Colourbox)

Lyst på treningsklokke eller aktivitetsarmbånd?

Dette er produktene vi anbefaler akkurat nå.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Oppdatert: 20. oktober 2017.

Det har skjedd mye siden de enkle skrittellerne hadde sin renessanse for 6-7 år siden. Aktivitetsarmbånd fra selskaper som Jawbone og Fitbit var en videreutvikling av de enkle – og ofte mekaniske – skrittellerne, og i løpet av de siste par-tre årene har disse armbåndene blitt langt mer avanserte. Det har også kommet til en rekke andre produsenter – som Nike, Garmin, Microsoft og Polar. 

Noen aktivitetsarmbånd og treningsklokker har pulsmåling gjennom huden i håndleddet, mens andre krever at du bruker pulsbelte rundt brystkassen. Foto: Vegar Jansen, Tek.no

Aktivitetsarmbåndene – også kalt smartarmbånd – har etter hvert begynt å få funksjoner du tidligere måtte kjøpe en avansert treningsklokke for å få. Samtidig har mange pulsklokker/treningsklokker hentet funksjoner fra aktivitetsarmbåndene. Mens pulsklokker tidligere ikke gjorde stort når du ikke trente, kan nå mange treningsklokker registrere aktivitetene dine døgnet rundt, og også gi deg informasjon om hvorvidt du får nok søvn. 

Hva skal du velge?

Det er en jungel av produkter å velge mellom, fra de aller enkleste aktivitetsarmbåndene til noen hundrelapper og opp til avanserte GPS-treningsklokker til mange tusen kroner. 

Er målet ditt bare å komme seg opp av sofaen og være litt mer i aktivitet, kan et enkelt aktivitetsarmbånd holde i massevis. Men vil du trene mer, og synes det er morsomt å få skikkelige logger over all treningen din – med kart som viser hvor du har løpt eller syklet, da kan det hende du bør gå for en litt mer avansert GPS-klokke. 

I denne oversikten har vi tatt med de produktene vi mener er de aller beste innen sine kategorier. Vi har kun tatt med produkter vi selv har testet og kan gå god for. En oversikt over samtlige pulsklokker, smartarmbånd og aktivitetsarmbånd vi har testet finner du i vår testseksjon.  

Gå til side

FitBit Alta

Xiaomi Mi Band 2

Polar A360

FitBit Blaze

Garmin Forerunner 920XT HRM

Garmin Vivosmart HR

Garmin Forerunner 920XT

Garmin Fenix 3

Polar M400

Polar M400 HR

Polar V800

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen