ANBEFALING: Her er kameraene vi anbefaler i sommer
Anbefaling
(Bilde: Montasje: Tek.no)

Her er kameraene vi anbefaler i sommer

Ute? Inne? Hjemme? På farten? Under vann? Over vann? Her bør du finne noe som passer din bruk.

For fart og spenning: Actionkamera og drone

Har du actionfylte ambisjoner i sommer? Elverafting? Stisykling i fjellet? Hoppe strikk? Eller bare mye sand og strand med barna? Da kan det være kjekt med et kamera som kan henge med på alt en aktiv livsstil har å by på, og gjerne tåle en støyt i prosessen, som for eksempel et actionkamera.

Samtidig er det vanskelig å konkurrere mot en god kameradrone når du virkelig vil fange «hele bildet», og hvis du tenker at dette er sommeren du skal komme deg ut å fly, har vi en klar anbefaling også der.

Den beste toppmodellen

Garmin Virb Ultra 30

Garmin Virb Ultra 30

Best etter vår mening, i alle fall.  For med Garmin Virb Ultra 30 synes vi at vi får i pose og sekk og enda litt til. Bildekvaliteten er i toppklasse, lyden er god selv i det vanntette huset, elektronisk bildestabilisering fjerner stygg risting i videoen, og den innebygde berøringsskjermen er fin for å se hva vi filmer. Og sammen med en ellers god betjening og et godt menysystem gjør den kameraet mye enklere å bruke enn de fleste andre actionkameraene på markedet. Proffinnstillingene kunne gjerne vært bedre forklart i menyene, men så lenge du også tar en titt på dem i appen, der de står i klartekst, er det egentlig ikke noe problem.

Det er også en kjempefordel at kameraet er kompatibelt med fester fra GoPro, for selv om vi i utgangspunktet synes at Garmins festemekanisme er bedre, er økosystemet rundt GoPro helt klart mye større. På toppen av kransekaka kommer alle sensordataene Garmin lar oss legge på videoene våre, og da er vi særlig begeistret for at vi kan legge til ting som puls (krever Garmin-pulsbelte) og fart. Dette gir helt klart videoene våre et ekstra forteller-element som vi liker.

Bildekvaliteten og videostabiliseringen er god. Riktignok ikke like god som på Sony X3000R, men til gjengjeld er lyden betydelig bedre (i det vanntette huset), kameraet passer bedre til GoPro-tilbehør, og det er mye mer brukervennlig, så alt i alt er dette vår favoritt.

Du kan lese hele testen av Garmin Virb Ultra 30 her »

Beste på budsjett

GoPro Hero5 Session

GoPro Hero5 Session

Med GoPro Hero5 Session får vi et actionkamera som er imponerende bra i forhold til størrelsen. Vi får god bildekvalitet, solid stabilisering og en overraskende velfungerende, enkel betjening (få knapper til tross), til en pris som slettes ikke er avskrekkende. Og ikke minst et ganske kult design.

Det viktigste vi gir opp sammenlignet med toppmodellene i markedet er skjerm, GPS-data og muligheten for å skifte batteri. Alt er ting som helt klart er både kjekt og gøy å ha, men som man kan klare seg godt uten også. I alle med tanke på at Garmin Virb XE, som vil gi oss akkurat de funksjonene, koster 700 kroner mer og har tydelig dårligere bildekvalitet. Og skal du ha nesten i pose og sekk, altså topp bildekvalitet, skjerm og mye sensordata, må du en tusenlapp opp i pris. Og da får du ikke Hero5 Sessions kule og ekstremt kompakte design.

Det er selvsagt ikke det riktige actionkameraet for alle, men vi tror at kombinasjonen av pris, videokvalitet og design, gjør at det kan være det riktige actionkameraet for mange.

Du kan lese mer om GoPro Hero5 Session her »

Oppsiktsvekkende avansert mini-drone

DJI Phantom Spark

DJI Phantom Spark

Her må vi først tydelig presisere at vi ikke har testet DJI Spark enda. Vi venter fortsatt på vårt testeksemplar, som vi regner med vil komme rykende ferskt fra DJIs kontorer i Tyskland, når som helst nå.

Til tross for dette er vi egentlig ikke mye i tvil om anbefalingen. Vi har god erfaring med produkter fra DJI, og på papiret ser Spark stort sett ut til å være en enda mindre utgave av den allerede imponerende kompakte DJI Mavic Pro. Spark arver egenskaper som automatsik anti-kollisjon, «følg-meg»-funksjon via datasyn, er på størrelse med en ekstra tykk smarttelefon med propeller og kan ta av fra- og lande i hånda di. Og den koster mindre enn 6000 kroner.

Oppløsningen er begrenset til full HD, og både batteritid og motorkraft er en del mindre enn hos storebrødrene Mavic Pro og Phantom 4, men for den vanlige forbruker tror vi likevel dette er et ganske så selvsagt valg.

Du kan lese litt mer om DJI Spark her »

Og sjekk gjerne ut testen av den litt større, og litt mer avanserte storebroren Mavic Pro »

På neste side avanserer vi til større systemkameraer »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen