ANBEFALING: Den ultimate PC-en for deg som bare må ha det råeste

Anbefaling Dette er millionærens drømme-PC

Den ultimate PC-en for deg som bare må ha det råeste

Dette er maskinen for deg som har alt for mange penger.

Dette er maskinen du sikkert aldri vil få råd til, men maskinen du sikkert kan tilbringe time inn og time ut bare for å sikle på.  Poengter at all fornuft er kastet til side, her handler det utelukkende om å ha det råeste av det råe – og ikke noe annet

Vi kaller den millionærens drømme-PC. Her har vi ikke holdt noe tilbake, det råeste skal på plass, uansett pris.

Selvfølgelig finnes det en rekke ferdigbygde maskiner på markedet, fra ulike aktører. I tillegg tilbyr de fleste nettbutikkene å bygge maskinen for deg. Men, slike maskiner som vi her skal gå løs på er på ingen måter hyllevare, maskinen går rett og slett det som finnes der ute en høy gang.

Det er slettes ikke vanskelig å bygge sin egen datamaskin:
Slik bygger du din egen PC »

Hovedkortet fra Asus.
Hovedkortet fra Asus, her er det plass til en rekke skjermkort og doble prosessorer.

Hovedkortet binder det hele sammen

Noe av det første vi vil ha på plass er hovedkort og prosessor. Etter mye frem og tilbake havnet vi på et hovedkort fra Asus, Z9PE-D8 WS.  Dette kortet har plass til to prosessorer med LGA2011-sokkel. I disse soklene plasserer vi to Xeon-prosessorer med åtte kjerner i hver, nemlig Xeon E5-2690.

Normalt sett vil de aller fleste være tjent med å velge en annen løsning, nemlig den kraftige prosessoren i7-3970x, kombinert med et X79-basert hovedkort. Et slikt oppsett vil koste langt mindre, samtidig som det yter bedre i de fleste brukermønstre.

På minnefronten har vi stappet inn hele 128 GB DDR3-1600-minne, med registrert ECC. Med ECC er du sikret mot en hel del ubehageligheter, slikt som korrupte data. Dette er sjelden noe stort problem, men det er greit å ha om du vil være helt sikker. Hvis du kan akseptere en ørliten sjanse for at noe går galt, vil Corsairs Platinum-moduler på 2400 MHz yte bedre. Bruk opptil to slike sett, og dette kan også anbefales om du går for i7-løsningen.

Kraftkaren fra eVGA.
Kraftkaren fra eVGA, ferdig overklokket og med vannkjøling.
Fantastisk skjerm fra Asus.
Fantastisk skjerm fra Asus, med fire ganger oppløsnigen til full HD.

Sinnsyk grafikkløsning

Hovedkortet vi har valgt oss ut har også hele syv PCIe x16-spor, noe som gjør at vi kan sette sammen en svært kraftig skjermkortløsning. Vi har derfor dratt blinket oss ut siste skjermkort-skrik fra eVGA og Nvidia, nemlig GeForce GTX Titan Hydro Copper. GTX Titan er for tiden den råeste grafikkprosessoren på markedet, og skjermkortet fra eVGA kommer ferdig overklokket og med påmontert vannkjøling. Prisen er direkte latterlig, rundt 10 000 kroner stykket, og vi skal ha tre av dem i SLI.

De tre skjermkortene får en skikkelig oppgave, for vi vil nemlig også ha tre av de heteste skjermene på markedet. Vi snakker selvfølgelig om 4K-skjermen fra Asus, PQ321. Her får du en oppløsning på heftige 3840 ganger 2160 piksler. De koster rundt 30 000 kroner stykket, men det har millionæren råd til.

Griselekker lagringsløsning

Et av stedene vi skal bruke mye penger er på lagring, som ofte er flaskehalsen i en moderne PC. Vi har valgt å bruke markedets ypperste lagringsmedium, SSD-er, og vi skal styre dem med en RAID-kontroller.

Kontrolleren er en Areca 1882ix-12, til rundt 9 000 kroner. I tillegg vil du fylle opp minnesporet på denne kontrolleren med 4 GB DDR3-minne. Vi har her plukket ut en streit minnemodul fra Kingston. Du trenger også kabler fra kontrollerkortet til SSD-ene.

Tolv slike i RAID0.
Tolv slike SSD-er fra Samsung skal settes opp i RAID.
Voksent kabinett.
Obsidian 900D fra Corsair kan romme det utroligste.

Av SSD-er endte vi på en av de nyeste fra Samsung, 840 Pro. Tolv av disse settes opp i RAID 0 for en latterlig ytelse. Vi bruker et SSD-rammer fra RaidSonic, som gjør at alle SSD-ene får plass i totalt to brønner for optiske enheter.

I tillegg putter vi inn seks harddisker, slik at man også har litt godt med lagringskapasitet lokalt. Her gikk vi like greit for Western Digital Caviar Black, som er et meget solid alternativ med blant annet doble prosessorer. Kapasiteten for hver harddisk er på voksne 4 TB.

For å få plass til alle godsakene må vi ha et stort kabinett. Valget var relativt enkelt: Corsair Obsidian Series 900D er noe av det råeste vi har sett. Dette kombineres med strømforsyningen AX 1200W fra samme produsent. Her er det godt med plass til det vi har valgt av komponenter, og strømforsyningen leverer nok kraft til dem alle.

Vannkjøling må til

Kjøling av et slikt monster er et spennende tema. Vi har blinket oss ut en vannkjølingsløsning, med Koolance CPU-380 i fokus. To av disse må vi ha, en til hver prosessor. I tillegg ser vi for oss Swiftech MCP655 som pumpe.

Når det gjelder radiator så har kabinettet plass til både en trippelradiator i taket og en enkel i bakkant. Siden hver butikk synes å ha sine egne radiatorer så skal vi ikke plukke ut en spesiell, men finn en radiator med plass til tre eller fire store vifter. Synes du én radiator blir for lite har du plass til flere i dette digre kabinettet.

Alternativt kan du gjøre noe enda råere ved å montere radiatoren utenfor kabinettet. Den eksterne Alphacool Cape Cora HF 1042 er en grisefet løsning, og helt passiv. I tillegg har blant annet  Watercool en serie med helt drøye radiatorer i form av MO-RA3, for eksempel MO-RA3 9 x 140mm PRO Extreme. Nettbutikken FrozenCPU er et paradis for alle som liker fete kjøleløsninger og annet.

I tillegg trengs litt slanger, nipler og annet dill, dette kan du plukke med fra den aktuelle butikken. I tillegg trenger du en vanntank, men siden det også her er mye smak og behag legger vi opp til at man kan bestemme denne selv.

Totalsummen ender da på hele 230 000 kroner, men til gjengjeld sitter du med en av de råeste maskinene du får tak i. Du kan se en full oversikt over delene du trenger, og hvor du får dem billigst, i handlevognen vår under. Da er det bare å bestille delene, også kan du forberede deg på en helt fantastisk helg med mottak og montering av de herlige datadelene.

Du kan få en fet maskin til en mye lavere sum:
Vi har testet Norges råeste spillmaskin »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen