Apple iPhone 5S og iPhone 6

(Bilde: Concept-phones.com / Ran Avni og Hassen Cad)

– iPhone 5S dobler antall bildepunkter

Sjekk de siste ryktene om Apples neste generasjon iPhone.

Jo nærmere vi kommer lanseringen av etterfølgeren(e) til Apples iPhone, jo flere rykter dukker opp på nettet. Det ble opprinnelig spekulert i en lansering i juni, men en uttalelse fra Apple-sjef Tim Cook i april kan tyde på at det ikke blir noen større lansering før til høsten, skriver Mashable.com.

Uansett lanseringstidspunkt: Skulle bare halvparten av ryktene stemme har vi en spennende produktlansering i vente.

Vi har oppsummert noen av de heteste ryktene akkurat nå (denne artikkelen oppdateres kontinuerlig): 

Det virker fortsatt mest sannsynlig at den neste iPhone-modellen kommer til å få navnet iPhone 5S,  at dette kommer til å være en oppgradert versjon av dagens modell – og at den kommer til å ligne utseendemessig på iPhone 5. Apple har nemlig tidligere pleid å lansere en oppgradert S-utgave, før de kommer med en ny hovedmodell (iPhone 3G, 3GS, 4, 4S, 5, osv.). Navnet iPhone 5S dukker også stadig oftere opp i medier som hevder å sitte på informasjon fra kilder. 

Hva så med iPhone 6? En mulighet er selvfølgelig at den modellen som av de fleste omtales som iPhone 5S, får navnet iPhone 6. En annen mulighet er at det kommer en iPhone 6 på et senere tidspunkt. 

Mange spekulerer i om Apple vil komme med en modell med større skjerm, og noen mener det er denne som vil få navnet iPhone 6 – og bli lansert i 2014. En annen mulighet er at det vil komme flere ulike modeller, slik at brukerne kan velge mellom toppmodeller med ulike skjermstørrelser. 

Dobler antall bildepunkter

Det kinesiske nettstedet Weiphone hevder at Apple vil øke oppløsningen på skjermen i telefonen som antagelig kommer til å hete iPhone 5S. Det skriver AppleInsider.

Mens dagens iPhone 5 har en "Retina"-skjerm med oppløsning på 1 136 x 640 punkter, det vil si 730 000 bildepunkter totalt, vil antallet bildepunkter på iPhone 5S dobles til rundt 1,5 millioner piksler. Ifølge Weiphone vil iPhone 5S beholde samme skjermstørrelse som på iPhone 5, det vil si 4 tommer.

Iphone 5S skal også få en smalere ramme rundt skjermen.

Automatisk lydjustering

Apple har ifølge AppleInsider tatt patent på en teknologi som bruker ulike sensorer i telefonen for å automatisk øke eller senke lydvolumet, samt automatisk veksle mellom de ulike høyttalerne i telefonen, avhengig av hvor langt unna øret telefonen befinner seg. 

Patentet beskriver hvordan data fra telefonens nærhetssensor kan brukes til å beregne avstanden til brukeren, som så igjen brukes til å dynamisk justere lydvolumet. Du finner patentet her.

Slik ser nettstedet Gottabemobile.com for seg at iPhone 5S kommer til å se ut.
Slik ser nettstedet Gottabemobile.com for seg at iPhone 5S kommer til å se ut.Foto: gottabemobile.com

Kommer med iOS 7

Den nye iPhone-modellen vil høyst sannsynlig kjøre operativsystemet iOS 7 – den neste store oppdateringen av Apples operativsystem for mobiltelefoner og nettbrett.

Det ventes at iOS 7 vil få en lenge etterlengtet ansiktsløftning. Apples designguru Jony Ive har nemlig fått en sentral rolle i utviklingen av brukergrensesnittet til den neste iOS-versjonen, og han er kjent for å like en minimalistisk design. 

Les mer her: – Apples iOS 7 kan bli fullstendig redesignet

Bedre kamera og kraftigere prosessor

Apple har ved tidligere produktlanseringer oppgradert både prosessor og andre komponenter, som kamera.

"Med iPhone 5S er målet å igjen heve listen når det gjelder optikken i iPhone, inkludert et mye bedre kamera i noenlunde det samme kabinettet", skriver nettstedet iMore.com og siterer "kilder som skal ha kjennskap til planene.

De siste ryktene skal ha det til at Apple planlegger å lansere iPhone 5S med en bildebrikke på 12 eller 13 megapiksler, og at det vil være en dobbel LED-blits.

Ifølge International Business Times vil telefonen benytte Apples neste generasjon A7-prosessor med fire kjerner, leveres med opptil 128 GB lagringsplass, samt ha bedre batteritid. 

iPhone 5S kan få fingeravtrykksleser.
iPhone 5S kan få fingeravtrykksleser.Foto: AppleInsider

iPhone 5S får fingeravtrykkskanner

I januar skrev vi at den neste iPhone-modellen kan få fingeravtrykkskanner. Nye opplysninger gjør at disse ryktene begynner å bli stadig mer troverdige.

Ifølge Apple Insider tror analytiker Brian White i Topeka Capital Markets at både iPhone 5S og smartklokken iWatch (også bare et rykteprodukt) kommer til å få innebygget teknologi for gjenkjenning av fingeravtrykk. White skal nemlig ha vært i et møte med en komponentleverandør i Kina, og kunne senere avsløre for analytikere at den påståtte fingeravtrykksskanneren i hovedsak vil bli brukt for sikkerhetsformål.

Les også: Nytt sikkerhetshull gjør låseskjermen på iPhone ubrukelig igjen

White tror teknologien også vil kunne brukes til andre formål, som til betalingsløsninger. 

Mange har etterlyst NFC ("Near Field Communication") på iPhone, en teknologi de fleste andre mobilprodusenter har tatt i bruk i sine toppmodeller – og som kan brukes til blant annet betalingsløsninger. Apple Insider refererte nylig til en artikkel i China Times som hevdet at iPhone 5S vil komme med både en fingeravtrykksskanner og NFC. De to funksjonene skal ifølge China Times fungere sammen slik at brukeren enkelt skal kunne autorisere en betalingstransaksjon med fingeravtrykk. 

Konseptskisser fra designeren John Anastasiadis som viser hvordan en fargerik iPhone-billigmodell kan komme til å se ut.
Konseptskisser fra designeren John Anastasiadis som viser hvordan en fargerik iPhone-billigmodell kan komme til å se ut.Foto: iMore

Billigmodell

Selv om Apples markedssjef Phil Schiller i januar avviste alle ryktene om at Apple kunne kunne til å lansere en iPhone-billigmodell, skriver Wall Street Journal at selskapet jobber med sine produksjonspartnere om nettopp en billig-iPhone. 

Billigmodellen vil ifølge Wall Street Journal ha en skjerm på fire tommer og benytte andre byggematerialer enn iPhone-toppmodellen. Apple skal ha jobbet med ulike farger på kabinettet, slik de allerede har på sine iPod Touch-modeller, men avisens kilder er usikre på om Apple kommer til å gjøre alvor av disse planene. 

Les også: Apples iWatch kan revolusjonere mobilsikkerhet (Mobilen.no)

 

Hvilke nye funksjoner ønsker du deg på den neste iPhone-modellen? Bruk kommentarfeltet under artikkelen!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen