Amobil pusser opp testene

Amobil tar fra og med i dag i bruk en nyoppusset testprosedyre, og testen av HTC P3750 er den første ut i rekken.

Det er flere årsaker til at vi nå forandrer på den gode, gamle måten å gjøre tester på.

Som du garantert har fått med deg, er ikke en mobiltelefon i dag bare en mobiltelefon. Produsentene pumper ut modeller med stadig mer teknologi, flere funksjoner, høyere lagringskapasitet, større skjerm og tyngre maskinvare. Du finner telefoner som både ligner på og oppfører seg som en MP3-spiller, du får telefoner som tar bilder gode nok til fotoalbumet, og du får modeller som kommuniserer med GPS-satelitter for å vise deg veien hjem.

De syv testkategoriene vi innførte i 2002, har etterhvert blitt en tvangstrøye som har gjort det vanskelig å få en naturlig oppbygning i testene våre. I den nye testprosedyren vil vi derfor kun operere med tre forskjellige kategorier:

  • Side 1: Design og brukervennlighet
    I den første delen av testene har vi som mål å gi et helhetsinntrykk av hvordan telefonen er i bruk. Dette vil omfatte alt fra størrelse og ergonomi til kvalitet på skjerm og menysystem. Deler av den gamle maskinvarekategorien er også sydd inn her, ettersom både respons i menyer og muligheter for å bruke standard USB-kabler er faktorer som spiller inn på brukervennligheten.

  • Side 2: Teknologi og funksjoner
    I denne kategorien vil vi gå nærmere inn på hvilke muligheter du får ved å kjøpe telefonen. Istedenfor å ramse opp en liste med trådløse teknologier, for deretter å ramse opp en drøss med nytteprogrammer, skal vi samle det som hører sammen. Det er tross alt naturlig å snakke om e-postløsningen på samme sted som vi tar for oss telefonens internetthastighet. Ved å sette ting i kontekst håper vi at du som leser får en mer helhetlig forståelse for hva du faktisk kan bruke telefonen til.
  • Side 3: Multimedia
    I den siste delen av testene våre skal vi ta for oss det som har med lyd og bilde å gjøre. Her vil du finne alt om telefonens musikk- og videoegenskaper. "Kamera"-kategorien er også sydd inn her. Forskjellen fra tidligere er at vi nå vil ta for oss det som bør vektlegges mest, først. Tester vi en modell med superoptikk, vil vi legge mest vekt på kamera, mens en musikktelefon vil bli viet mest plass til det som har med lyd og musikkfunksjoner å gjøre.

Hva betyr dette for deg som leser?

Ved å løsrive oss fra den stive inndelingen vi hadde tidligere, håper vi å kunne bygge opp testen på en måte som er naturlig for telefonen vi tester. Du skal slippe å lese to avsnitt om de medfølgende javaspillene i en avansert smarttelefon, og vi har heller ikke tenkt å bruke en hel side på å nevne trådløse teknologier som ikke finnes i 400-kroners-modellen du leser om.

I den nye testprosedyren skal vi også ha langt flere bilder enn vi har hatt frem til nå, og vi har som mål at bildene er plassert ut der de hører hjemme i teksten. Alle bildene kan klikkes på for å vises i stor versjon.

Vi trenger DIN tilbakemelding!
Å plukke fra hverandre og sette sammen igjen en testprosedyre vi har hatt i fem og et halvt år, er ingen enkel oppgave, og vi regner ikke med å treffe blink på første forsøk. Vi er derfor avhengig av tilbakemeldinger fra deg som leser, for å kunne gjøre de grepene som trengs i målet mot å lage bedre tester.

I den anledning har vi opprettet en forumtråd der du kan komme med innspill, ris og ros rundt den nye testprosedyren. Tråden finner du her.

Du kan også sende en e-post med tilbakemeldinger til marius@amobil.no.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen