Amobil.no fyller 2 år!

For to år siden fantes det nesten ingen rene mobilsider i Norge. De få sidene som eksisterte var drevet på personlig basis og hadde lite stoff å by på. I praksis var det kun aviser og generelle IT-nettsteder som hadde et visst utvalg av mobiltester og mobil-relaterte nyheter.

Siden så godt som alle hadde fått seg en mobiltelefon i 2002, så vi at det kunne være behov for et eget nettsted. Vi satte oss derfor ned sammen med guttene i Hardware.no for å utvikle en skikkelig, norsk mobilside.

I tre måneder jobbet jeg og medstifter Marius S. Eltervåg med design, innhold og tekniske løsninger. Etter mye om og men klarte vi dessuten å trygle nettbutikken Amraam til å sende oss noen telefoner vi kunne teste.

For nøyaktig to år siden, den 23. september 2002, lanserte vi det nye nettstedet med full omtale på Hardware.no. Noe vakkert syn var siden absolutt ikke. Vi hadde kun fått testet et par mobiltelefoner i tide til lanseringen, og hadde et hjemmesnekret design av de sjeldne.


Slik så amobil.no ut i september 2002

Vi følte allikevel at vi gjorde en forskjell. Vi var den eneste norske mobilsiden med egen prisguide, bruktmarked og et aktivt forum. I tillegg satset vi på å skrive mye grundigere tester enn andre nettsider, noe som ga god respons. Allerede første måned hadde vi 500 lesere til dagen.

Mange frivillige kom til for å bidra med å drive siden, og det var på denne tiden testansvarlig Simen J. Willgohs begynte å bidra fast.

Utover 2003 begynte vi å få oss et navn i bransjen. Produsentene sluttet å si "Hæ? Amobil.no?" når vi ringte, og etterhvert fikk vi låne telefoner direkte av produsentene istedet for å måtte låne av nettbutikkene.

Besøkstallene steg også jevnt og trutt. Ni måneder etter at vi først gikk på nett var vi oppe i over 1500 besøkende til dagen. For første gang begynte vi dessuten å tjene penger på å drive siden, mens den tidligere hadde vært drevet på rent frivillig basis.

For å prøve å få en mer profesjonell profil valgte vi å spytte samtlige av pengene vi tjente det første halvåret i et nytt design. I mai 2003 satte vi oss ned med den kjente webdesigneren 'nldsr' og fikk gitt siden en skikkelig innpakning, som stort sett er det samme designet vi bruker den dag i dag.


Vårt nye fjes utad fra mai 2003

Med en ny profil og et skikkelig design fikk mange øynene opp for siden. Vi fikk en rekke eksklusive ordninger med produsentene. For eksempel var vi de første som fikk teste Microsoft-telefonen Qtek 7070. Vi har også fått flere artikler gjengitt i større publikasjoner som Nettavisen og Dagbladet.

Nye tjenester gjorde også sitt til at stadig flere fant frem til siden. Blant annet gjorde vi det mulig å sammenligne priser på mobiltelefoner med binding. Et annet høydepunkt var når vi tidligere i år lanserte Mobilsøket.

Siden den gang har det kun gått én vei. I dag er rundt 4500 besøkende og kikker innom amobil.no hver eneste dag, og til sammen genererer nettstedet over 1,5 millioner sidevisninger i måneden.

Vi håper og tror at denne utviklingen vil fortsette, slik at vi kan fortsette å forbedre oss og gjøre amobil.no til en enda bedre tjeneste enn den er i dag. I den anledning vil vi takke alle som er innom og leser på nettsidene våre, det er dere som gjør denne tjenesten mulig.

Vi gratulerer oss selv og våre lesere med 2-årsdagen!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen