Amobil forklarer: SyncML

Alternativ tekst mangler
BenQ-Siemens EF81 er en av telefonene som støtter SyncML. (Foto: Marius Valle)

Dagens ord:
SyncML

 

SyncML står for Synchronization Markup Language. Dette er en åpen standard som fritt kan tas i bruk av alle som er interessert.

SyncML gir deg muligheten til å synkronisere blant annet kontaktlisten og kalenderen på telefonen din opp mot en SyncML-tjener på interenett. Til dette benyttes som regel GPRS- eller 3G-forbindelsen til telefonen din.

SyncML gir deg muligheten til å slippe å være avhengig av PC-programvare som Outlook og PC Suite.

SyncML er ikke laget spesifikt for mobiltelefoner, og kan fint implementeres med Outlook, eller andre databaser og enheter.

I senere utgaver av SyncML er det også åpnet for Push-e-post, slik som på BlackBerry.

Telenor Mobil Backup og Netcom KontaktSynk er to tjenester som er basert på SyncML.

Se for deg at du nettopp har mistet telefonen din, og nå har handlet ny. Om du ikke har tatt en kopi av telefonlisten din, venter en lang økt med telefonkatalogen deg.

Hadde du vært lur, hadde du synkronisert telefonen din med PC-en din, og hatt en kopi av telefonlisten og kalenderen din der.

Men mange av oss syns det er upraktisk å måtte passe på å synkronisere mot PC-en med jevne mellomrom.

Gjør det enkelt
Det finnes heldigvis en enda enklere og smartere metode. Mirakelet heter SyncML, og lar deg synkronisere telefonlisten din ved hjelp av et par tastetrykk, hvor som helst og når som helst.

Dersom din telefon har SyncML-støtte, så kan du sikkerhetskopiere telefonlisten og kalenderen din mot en tjener på internett. Og det er svært mange telefoner som støtter SyncML.

Skaff en konto
Det eneste du trenger for å komme i gang er en konto hos en SyncML-leveradør. Dette er ofte en smal sak å sette opp, og i mange tilfeller også helt gratis.

Vi kan anbefale tjenestene til Telenor og Netcom, henholdsvis Mobil Backup og KontaktSynk. Vi holder imidlertid en knapp på den danske SyncML-tjenesten ZYB.com. ZYB er nemlig, i motsetning til Telenor og Netcoms løsninger, fullstendig gratis. Det eneste du må betale for er datatrafikken.

Så snart du har funnet deg en leverandør, er det bare å begynne å synkronisere. Du må selvsagt sette opp telefonen din først, men dette oppsettet får du vanligvis tilsendt i en SMS, som konfigurerer telefonen din automatisk.

Ta med PC-en
I tillegg til å synkronisere telefonen din, kan du også holde kalenderen og kontaktlisten på PC-en oppdatert mot samme SyncML-konto. I så fall må du ha et tilleggsprogram, som for eksempel en løsning fra Funambol.

Om du nå synkroniserer PC og mobil mot samme SyncML-konto, vil du alltid ha samme kontakter og kalender på PC-en og mobilen.

Vil du vite mer?

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen