Amobil forklarer: A2DP

Alternativ tekst mangler

Stadig flere mobiltelefoner får A2DP, men hva er det egentlig? Og er det noe du bør tenke på når du kjøper mobil neste gang?

Hva er A2DP?
A2DP står for Advanced Audio Distribution Profile. Dette er en standard for å overføre stereolyd gjennom luften.

For eksempel kan du bruke et trådløst A2DP-hodesett istedenfor å gjemme vekk et helt ledningskaos inni jakken din når du går til jobb. Som oftest kan du også styre musikken ved å bruke knapper på øreklokken.

Ulempen med et trådløst hodesett, er at de har et eget innebygget batteri som du må passe på å lade opp etter hvert som det blir tomt.

Du kan også spille musikken fra mobilen på stereoanlegget ditt hjemme, mens mobilen din ligger og slenger i sofaen - uten at surrer deg inn i ledninger.

Det er mulig å overføre lyd på samme måte også med ordinær blåtann. Men da får du dårligere lydkvalitet, og må klare deg med mono-lyd.

Trenger jeg A2DP
Vi har testet en del A2DP-tilbehør, og kan slå fast at lydkvaliteten er enormt mye bedre enn med vanlig blåtann. Likevel kan den ikke måle seg med å sende lyden gjennom en kabel, og forbindelsen mellom telefonen din og lydenheten kan være litt ustabil.

Alt i alt vil vi mene A2DP er for spesielt interesserte som vil nyte musikk fra mobilen, men som absoultt ikke vil ha kabler hengende rundt seg. Hvis du klarer deg med kabler, og setter pris på god lyd, vil vi anbefale deg å holde deg til det.

Mer om A2DP:

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen