Amilo 3650 - Bærbar med det store ekstra
Teknofil

Amilo 3650 - Bærbar med det store ekstra

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Det er ikke lett å finne en bærbar maskin som både er anvendelig til å jobbe på og som også duger for spill. Fujitsu Siemens har kommet opp med en svært interessant løsning.

Gjennomført design
Fujitsu Siemens Amilo Sa 3650 er i utgangspunktet en 13 tommers bærbar på 2.4 kilo som du kjapt kan ta med på vegen. Maskinen er designmessig meget pen med god utforming både for DVD-brenner, utganger og tastatur. Maskinen har i tillegg flere flotte funksjoner som viftekontroll for å styre støynivået og full batterikontroll slik at du kan få lengst mulig ytelse ut av maskinen. Maskinen har dessuten en god AMD dualcore-prossesor på 2.1Ghz som sikrer deg god ytelse.

Som arbeidsmaskin duger maskinen godt, men dette er langt fra det eneste maskinen har å by på.


Mulighet for eksternt skjermkort
Maskinen har nemlig mulighet for tilknytning med Fujitsu Siemens Amilo Graphic-booster. Med andre ord kan du enkelt knytte maskinen opp mot et eksternt skjermkort som gir ekstra god grafikk-ytelse. På denne måten kan du kjapt gjøre maskinen om fra en god arbeidsmaskin til en fullverdig gamingmaskin lover Fujitsu Siemens. Hvor godt fungerer det?

Selv var vi noe skeptiske til løsningen. En bærbar maskin av denne typen er ikke det vi vanligvis forbinner med en gamingmaskin. De pleier å være både større og røffere i utseendet. Likevel var det med stor forventning vi la inn Call of Duty 4 på maskinen.


Hvordan fungerer spilling?
Ikke overraskende slet maskinen mye med grafikken uten det eksterne grafikkortet. Mye hakking medførte at det ble vanskelig å komme seg levende gjennom brettene. På et punkt måtte vi faktisk gi opp, det var faktisk ikke mulig å komme gjennom brettet. Vi plugget så til det eksterne skjermkortet.

Det eksterne skjermkortet består i seg selv av en liten boks med utganger til flere skjermer og selvfølgelig mulighet for tilkobling til maskin. Inne i selve boksen skjuler det seg et skjermkort av typen ATI Mobility Radeon HD 3870. Og joda, det gjorde en viss nytte. Med grafikkboosteren på plass var det ikke lenger problematisk å komme oss gjennom spillet og grafikken kan fint skrus opp noen hakk. Derimot var ikke løsningen helt perfekt. Når vi skrudde oppløsningen opp til høyeste med fulle skyggeeffekter og gode detaljer opplevde vi fortsatt noe hakking i grafikken. Men sammenlignet med når vi kjørte spillet uten grafikkbooster var resultatet langt bedre.


Trenger en del ekstrautstyr
Som spillmaskin er det derimot noen utfordringer. En ekstern mus må du klart ha. Tastaturet er ikke helt på gjordet, men du bør også vurdere om et eksternt tastatur vil være nyttig. 13 tommer skjermen på maskinen blir også fort i minste laget om du vil utkjempe store slag. Heldigvis kan du via både det eksterne grafikkortet og selve maskinen koble til hele tre eksterne skjermer. Det bør holde lenge.


Interessant løsning
Fujitsu Siemens har uten tvil et veldig interessant produkt. Her får du enkelt to maskiner i en. Det eksterne grafikkortet kan fint bli igjen hjemme mens du er på tur med en høyst mobil maskin. Når du kommer hjem kan du så kjapt sette opp maskinen som en god spillmaskin. Litt perfeksjonering så du kan kjøre enda hardere grafikk ville gjort seg, men for en gjennomsnittlig spiller vil dette være greit. Høytalerne på maskinen er derimot ikke mye å skryte av. Ved spillmodus bør du klart koble til noen eksterne lydenheter.


Prisen for selve maskinen ligger på 8.000 kroner i Norge. Med grafikkboosteren må du regne med å betale rundt 10.000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen