Amerikansk selskap sporer BitTorrent-opplastere

Tjenesten, kalt FirstSource, er fullstendig automatisk, og lar selskapet overvåke alle nedlastinger som blir foretatt etter at programmet har funnet de originale fildelerne. Tjenesten fungerer på eDonkey og BitTorrent.

Piratkopierte filmer og programvare kommer typisk frem i lyset bare timer etter de har blitt sluppet, sa Mark Ishikawa i en pressemelding fra selskapet. Ved å identifisere og gå til sak mot de første opplasterne, kan vi sakke ned farten på distribueringen av ulovlig film og programvare, og få nedlastere til å tenke seg om to ganger før de begynner å hente det ned.

Ifølge pressemeldingen fra BayTSP overvåker FirstSource fildelingsnettverkene eDonkey og BitTorrent etter visse søkeord. Om filen har et filnavn som tilsier at det er piratkopiert, henter FirstSource ned filen slik at de kan verifisere innholdet. Når filen er ferdig hentet ned, begynner FirstSource å registrere IP-adressene til andre brukere som henter ned samme filen. Systemet lagrer også en oversikt over hvilke deler av filen ulike brukere henter ned, til bruk i senere rettssaker.

Systemet kan automatisk sende ut e-poster med beskjed om å fjerne innholdet i henhold til DMCA, en lov i USA som sikrer selskapers interesser når det gjelder blant annet piratkopiering.

Kilde: BayTSP pressemelding

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen