Amerikansk president Emmy-favoritt

Emmy-prisen er TV-bransjens svar på filmverdenens Academy Awards, bedre kjent som Oscar.
Emmy-prisen er TV-bransjens svar på filmverdenens Academy Awards, bedre kjent som Oscar.

Emmy Awards regnes for en av de mest prestisjetunge prisene innen den amerikanske TV-bransjen og er av mange ansett som bransjens svar på Academy Awards. Blant de som har gjort størst innhogg i prisene de siste årene er blant andre HBO. Takket være titler som "Sopranos", "Sex and the City" og "Six Feet Under" er de blitt en av de største i bransjen. Nå har deres påkostede mini-serie "John Adams", om USAS president ved samme navn, sopt til seg hele 23 nominasjoner.

Gammelt og nytt blod

Emmy-awards er tidligere blitt kritisert for å være dominert av de samme titlene fra år til år, og årets nominerte kan skilte med friskt blod i tillegg til noen gamle kjenninger. Blant nykommerne er "Mad Men" og "Damages" som kjemper om den kanskje mest prestisjefylte prisen av dem alle, beste dramaserie. De andre kandidatene til prisen er mer kjente "Dexter", "House", "Boston Legal" og "Lost".

"30 Rock", "Entourage" og "The Office" er blant seriene som kjemper om prisen for beste komedieserie, mens "Robot Chicken", "The Simpsons" og "SpongeBob Squarepants" er kandidater til prisen for beste animerte serie.

Fra film til TV

Kikker man på listen over nominerte skuespillere, så er det en rekke kjente navn fra filmlerretet som raskt melder seg. På kvinnesiden finner vi blant annet Glenn Close ("Damages"), Sally Field ("Brothers and Sisters"), Holly Hunter ("Saving Grace") og Laura Linney ("John Adams").

Blant mennene er blant andre Gabriel Byrne ("In Treatment"), James Spader ("Boston Legal"), Alec Baldwin ("30 Rock") og Paul Giamatti ("John Adams") blitt nominert for innsatsen.

Emmy Awards, den 60. i rekken, deles ut 21. september.

"Entourage" er blant TV-seriene som er nominert for beste komedie.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen