Test

Amerikansk kraftpakke

Testresultater

Motorola v3x

Positive ting Bra utseende, gode taster, god radiokvalitet
Negative ting Headsett følger ikke med, svak utvendig skjerm, lav grafikkytelse
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5

Testresultater

Motorola v3x

Positive ting Bra utseende, gode taster, god radiokvalitet
Negative ting Headsett følger ikke med, svak utvendig skjerm, lav grafikkytelse
Totalinntrykk
Totalinntrykk score : 4
Prisklasse
Prisklasse score : 4
Menynavigering
Menynavigering score : 4
Brukervennlighet
Brukervennlighet score : 4
Design
Design score : 5
3G-versjonen av Motorolas suksessmobil er noe tykkere enn de øvrige Razr-modellene. Den fremstår like vel som en nokså tynn modell, og er noe rundere i hjørnene enn forløperen. Vårt testeksemplar er i en dyp blåfarge med en magnesiumfarget ramme. Dekslene er ikke i børstet stål som på tidligere modeller, men av plast som har en overflate som kjennes ut som et syltynt lag gummi. Overflaten gir ulike blånyanser avhengig av belysning. Det er ikke bare pent - det gjør også at mobiltelefonen ligger godt i hånden. Belegget suger heller ikke til seg fingermerker, slik vi har sett på en del andre modeller med liknende overflate.

Skjerm
Skjermen på v3x er stor og lekker (320x240, 262.000 farger), men ligger dypere i telefonen enn hva vi ser på for eksempel Benq-Siemens EF81 som ellers har samme spesifikasjoner. Dybden gir noe skygge på skjermen, men ikke så mye at det er skjemmende.

Den utvendige skjermen er ikke riktig så god. Her har Motorola spart på produksjonskostnadene ved å sette inn et frimerke av en skjerm med oppløsning på fattige 96x80 punkter og bare 4.000 farger. Skjermen bringer like vel mye nyttig informasjon når mobiltelefonen er lukket.

Menyer
Menyene på v3i er i tradisjonell Motorola-look. Det betyr at bakgrunner og ikoner ser ut som et glorete tivoli, der det har vært et mål å blande sammen så mange skarpe farger som mulig. Resultatet er et fargekaos på grensen til det epilepsifremkallende. Heldig vis er det mulig å bytte bakgrunn. Ikonene gjøres også mindre påtrengende om du velger listevisning i menytilpasningen.

Motorolas menyer har måttet tåle mye kritikk, men trolig skyldes det mer at det er uvant for de fleste, enn at det nødvendigvis er så innfløkt. Vi brukte i alle fall ikke lang tid på å orientere oss i disse menyene.

Taster
Tastene er heller ikke riktig så elegante som på forløperen. Her er det brukt grovere fres, og fylt på med mer gummi. Bakgrunnsbelysningen styres automatisk, og er jevnt fordelt på tastene. Tastene er imidlertid store og gode å taste på.

Kamera
Hovedkameraet på mobiltelefonen tar bilder med en oppløsning på 2 megapiksler. Kvaliteten på optikken er imidlertid ikke mye å skryte av. Vi opplever bildene som uskarpe, særlig i randsonene. Dette er et problem med de fleste mobilkameraer, men sjeldent i samme grad som her. Lysfølsomheten er heller ikke spesielt god, selv om kameraet har fotolys. Det finnes heller ikke noen beskyttelse over linsen, men denne ligger under en glassplate som hindrer at den samler støv. Linsen sitter nokså lavt på telefonen, men like vel så høyt at du unngår å fotografere pekefingeren din (om du da ikke holder mobilen på en klønete måte). En egen knapp lar deg veksle til makrofokus for nærfotografering. Dette kommer godt mer om du for eksempel vil fotografere teksten i et hemmelig dokument før du sender det hjem til MI5.

Videosamtale
Det innvendige kameraet kan også brukes til fotografering, men er primært ment for videotelefoni. V3x er en av de enkleste mobiltelefonene for videotelefoni. Slå nummeret og trykk på videotelefoniknappen, eller trykk på videotelefoniknappen og velg samtalepartner fra listen som dukker opp. Du kan også bruke den vanlige telefonboka, bla til en kontakt og trykke på videosamtale. Bildekvaliteten er det ikke noe å si på, selv om resultatet unektelig blir best om både sender og mottaker står i ro. Da kreves mindre prosessorkraft til oppdatering av bildene, og de fremstår som langt klarere enn ved bevegelse.

V3x har en nokså kraftig høyttaler på baksiden. Denne bruker du om du vil høre musikk eller snakke handsfree. Du er selvsagt også avhengig av denne høyttaleren når du bruker videomobil-funksjonen (ellers ser mottakeren bare øreflippen din).

Synkronisering
Programvaren som følger med for synkronisering mot PC er en videreutvikling av Phone Tools. Denne versjonen virker godt, og du har tilgang til alle funksjoner uten å måtte kjøpe dette ekstra. Det er også slutt på den håpløse trunkeringen, som automatisk forkortet lange navn og sørget for å fylle adresseboka på PC-en med skamklipte dubletter. Telefonen kan imidlertid ikke synkronisere oppgaver, med mindre du har satt inn- og ut-tid på disse.

Programvaren har også mulighet for å sende SMS, og det går selvsagt raskere å skrive slike meldinger på et PC-tastatur. Men av en eller annen grunn tillater den ikke mer enn 70 tegn per melding dersom en av bokstavene er norske (æøå). Denne svakheten opplever du ikke når du skriver SMS på mobiltelefonen.

V3i fungerer utmerket som modem til en PC via medfølgende USB-kabel. Vi har også satt den opp med Bluetooth uten å støte på problemer.

Mangler på underholdningssiden
Som underholdningsmaskin faller V3i litt igjennom. En ting er at det ikke følger med noe headsett så du kan høre musikken i stereo (eller i mono for den sakens skyld). Noe annet er det at den ikke har utvendige knapper for betjening av mediespilleren. Programmet Audioplayer er skrevet i Java, og lar deg sette opp spillelister, søke på artist osv. Men du kan ikke kjøre dette programmet samtidig som du bruker telefonen til andre ting, som nettsurfing. Går du på Lyder i Multimedia, så kan du velge funksjonen skjul, og spille musikk mens du ser på bilder eller gjør andre ting. Da er det også mulig å veksle mellom sangene ved å trykke telefonens sidetaster. Her er det imidlertid en liten pussighet. De utvendige tastene justerer lyden opp og ned, til du trykker på den tredje tasten, telefonens såkalte smart-tast. Da ser du spillelisten på den lille skjermen og kan bla mellom sangene. Men heretter fungerer smarttasten som spill/pauseknapp, og du har ikke lenger mulighet til å regulere volumet.

Noen utsøkt spillmobil er det heller ikke. Til det er grafikkytelsen i svakeste laget (se egen tabell). De medfølgende spillene har da også enkel grafikk. I spillet Crazy skal du sikte i været før du sender en ladning hagl i været med håp om at den detter ned på fienden. Spillet går langsomt fremover, og vi mistet fort interessen.

Det andre spillet er en merkverdighet der du skal løpe rundt i en labyrint for å finne brytere som åpner en heisdør. Heisen tar deg en etasje ned, og så må du jakte på brytere igjen. Målet er å komme helt ned på bakken før tiden er ute. Dessverre er vindusveien ikke noe alternativ – spillet er et langt gjesp.

God mobiltelefon
Alt i alt er Motorola Razr v3x en god mobiltelefon med 3G. Nettleseren fungerer bra, og telefonen egner seg både til videosamtaler og til streaming av TV over 3G. Radiofølsomheten er også god, og vi opplever bedre 3G-dekning med v3x enn med flere av konkurrentene.

Designmessig er det heller ikke noen dum telefon, selv om den ikke er et like heftig designikon som tidligere Razr-modeller.

Du finner flere bilder under tabellene i denne artikkelen. 

Her ser du resultatene våre fra javamålingene i JBenchmark:

Microedition Configuration:  CLDC-1.1
Microedition Profile:  MIDP-2.0
Microedition Platform:  j2me
Microedition Encoding :  null
Microedition Locale :  en-CH
Microedition Commports :  COM0
Microedition Hostname :  null
Microedition M3G Version :  1.0
Support Antialiasing :  false
Support Dithering  false
Support Local Camera Lighting  true
Support Mipmapping  false
Support Perspective Correction  true
Support Truecolor  false
Max Sprite Crop Dimension 1024
Max Texture Dimension 1024
Max Transforms Per Vertex 2
Max Viewport Dimension 1024
Canvas Size (WxH) 240x300
Double buffer  Yes
Color  Yes
Number of Colors 1024
Total Memory 1024
Free Memory 1024Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen