Administrerende direktør og sjefredaktør i TVNorge Harald Strømme, sammen med kanalens underholdningsgjeng i høst. (Bilde: TVNorge)

Amerikanere kjøper TVNorge

Discovery blar opp nesten ti milliarder kroner.

[NA24.no]: Amerikanske Discovery Communications har blitt enige med ProSiebenSat.1 om at de skal kjøpe SBS Nordic for 1,325 milliarder euro, vel 9,8 milliarder kroner.

Det ble klart etter at Discovery var i budkamp og vant mot investeringsfondet Providence Equity.

Flere kanaler

Det betyr at de nå sikrer seg 12 TV-kanaler i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Blant disse er TVNorge, Fem, Max og Vox. Med på salget kommer også radiokanalene Radio Norge og Radio 1.

De siste årene har TVNorge og nisjekanalene opplevd kraftig trafikkvekst, noe som har posisjonert porteføljen på en andreplass i det norske TV-markedet med en samlet markedsandel på 34 prosent.

- SBS Nordic har en fullintegrert portfolio av TV-stasjoner med like inntektsstrømmer med en fantastisk ledelse som vil utvide Discoverys tilstedeværelse over hele Norden, som inneholder noen av de mest modne og stabile tv-markedene i verden, sier styreformann og administrerende direktør David Zaslav i Discovery Communications

Storkjøp

Da Discovery ble børsnotert for noen år siden var målet at kjempen skulle vokste, blant annet gjennom oppkjøp. Kjøpet av SBS Nordic er blant de største for Discovery så langt.

- Individuelt, og satt sammen, er oppkjøpet av SBS Nordic, vårt strategiske partnerskap med TF1 gjennom kjøpet av en minoritetspost i Eurosport, og økningen i vårt tilbakekjøpsprogram av aksjer er alle komplementære til vår langsiktige vekststrategi med å levere bærekraftig driftsresultat, skape sterk organisk vekst gjennom investeringer i innhold, merker og talenter, og returnere verdier til våre aksjonærer, sier Zaslav.

De ansatte i TVNorge befinner seg nå i et allmøte.

Dersom avtalen blir velsignet av konkurransemyndighetene er det ventet at den vil bli sluttført i starten av neste år.

Lik oss på Facebook du også.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen