Test

American Pie Presents: Band Camp

"American Pie Presents: Band Camp" er foreløpig siste skudd på stammen av American Pie-filmer. Etter å ha fulgt firkløveret fra de tre første filmene i jakten på et ligg, på sommerferie, og ikke minst i bryllup, var det tid for et generasjonsskifte. Nå er det nemlig Stiflers lillebror som får slippe til. Matt Stifler, i Tad Hilgenbrincks skikkelse, har klare trekk fra sin eldre bror, og som enhver Stifler er målet å ødelegge for de som ikke er fullt så "kule" som han selv. Etter et mer eller mindre vellykket forsøk på å ødelegge for korpset på skoleavslutningen, blir straffen passende.

Oppdragende korpsleir

Som korpshateren han er, blir Stifler sendt på "band camp". Her skal han bli venner med korpset, og lære å oppføre seg. Inspirert av sin eldre bror planlegger Stifler å smugfilme korpsjentene. Dette er hans desperate forsøk på å oppnå tittelen som "the Stiffmeister", en tittel hans bror til nå har hatt enerett på. Underveis i oppholdet på korpsleiren havner vår helt selvfølgelig i mange pinlige og merkelige situasjoner. Dette resulterer i flerfoldige møter med inspektøren på leiren. Denne inspektøren er for øvrig en av de få vi har sett før i American Pie filmene, nemlig Jims far, Eugene Levy.

Som enhver high school-film ender også "American Pie presents: Band Camp" med at helten går over til de ikke fullt så kules side. Stifler faller for den største band-geeken av dem alle, og alt ender godt.

Rett på DVD

Denne filmen kommer rett ut på DVD. Dette er som oftest ikke et kvalitetstegn, ei heller her. Det kan knapt rettferdiggjøres å kalle dette en "American Pie"-film. Den er platt, lite morsom, og er preget av dårlige skuespillerprestasjoner. Selv om Eugene Levy (Jims far) kommer med en referanse til den mye omtalte eplepaien i den første filmen, har filmen lite med de tidligere filmene å gjøre. Ja, interessen for korpsleir har blitt pirret underveis i de første filmene. Likevel minner dette mer om å pine ut den siste dråpen med melk av en allerede tom melkeku.

Er du ute etter lett underholdning så styr unna, dette er lett, men ikke underholdning.

Bilde

Denne filmen har ingen store visuelle øyeblikk, den er heller ikke noe fyrverkeri av farger eller spesialeffekter. Mange kjekke og fine high school-ungdommer løfter bildene noen få millimeter. Med en gang de pene ansiktene kommer med innøvde replikker, blir også dette lyspunktet borte.

Filmen er presentert i 1.78:1 widescreen

Lyd

De fleste high school-filmer har en eller annen søt, suppete poplåt som man nynner på etter endt seanse. Det har ikke "American Pie Presents: Band Camp". Musikken er ikke minneverdig. Det skal godt gjøres av musikk å løfte denne filmen. Rent bortsett fra musikk, har denne filmen ikke noen store, spesielle overraskelser på lydsiden. Dette er gjort rett frem, uten noen sideveier.

Lydsporet er presentert i 5.1 Dolby Digital og DTS.

American Pie Presents: Band Camp   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen