American Hardcore: The History of American Punk Rock 1980 ? 1986

Dette soundtracket er en dokumentering av hardcore-scenen i USA fra 1980 til 1986 som tittelen så opplagt opplyser om. Rhino Records har samlet hardcoreband som Black Flag, Bad Brains, Minor Threat, Void og Cro-Mags, for å nevne noen av legendegruppene som deltar på denne CD-en. Det eneste bandet som egentlig mangler på låtlisten er ”Hüsker Dü” fra Minneapolis, Minnesota.

Alternativ tekst mangler
Det gikk hardt for seg på 80-tallet.

Hard kjerne

Platen inneholder 27 raske hardcore-låter fra hele hardcore-scenen i USA fra denne tiden, og har en lengde på bare 37 minutter. Da vet man hva det går i; klassisk tempo-punk-hardcore i den originale innpakningen.

Initiativtakerne til dokumentaren og soundtracket er mennesker som selv var en del av den første hardcore-bølgen, og som selv var en del av miljøet. Det er derfor lite å utsette på platen. Dette her blir litt som å anmelde Bibelen og konkludere med at det er et dårlig plot og altfor lang oppbygging.

Energisk

De fleste låtene er spilt inn live på en 4-spors båndspiller på svært få forsøk. Dette er meget beundringsverdig, tatt kvaliteten på platen i betraktning, da dagens hardcore-band (og andre band) bruker månedsvis i studio og minimum 64 spor på en innspilling, og likevel ikke klarer å nå halveis opp til de første hardcore-bandenes intensitet og energi.

CD-en er mastret av Randy Perry på Basement Tapes Mastering Studio og låtene er passe like i nivå til tross for totalt forskjellige innspillinger. Lyden er som den skal være på old-school hardcore-band; skitten og intens.

Konklusjon

"American Hardcore" er skolegang for deg som vil ha en kort innføring i vital musikkhistorie. Hadde det ikke vært for bandene på platen hadde vi ikke hatt kjente og kjære band som for eksempel Refused, Converge, Raised Fist, JR Ewing. Stemningen på platen er nostalgisk og det tar ikke lang tid før man sitter med øynene lukket og drømmer at en vokste opp i hardcore-scenen i LA og Washington DC på 80-tallet, spilte i band og var med på hele greia.

Dette er enkelt og greit bibelen for hardcore.

Diverse artister American Hardcore: The History of American Punk Rock 1980 – 1986

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen