AMDs superdatamaskin: Fusion Render Cloud

Annonsør­innhold
Les hele saken »

AMDs Fusion Render Cloud er et samarbeidsprosjekt mellom AMD og OTOY – der sistnevnte er en leverandør som har spesialisert seg på å utvikle spesialeffekter for spill- og filmindustrien.

Løsningen består av et standard PC-kabinett som inneholder en Phenom II-prosessor, et hovedkort med AMD790-brikkesett og fire grafikkort i form av AMD Radeon HD 4870.

Med en ytelse på rundt én petaflop skal denne brukes til å levere rendring av visuelle effekter, som vanligvis krever stor prosesseringskapasitet. Tanken er å levere disse videre til små mobile enheter som ikke har kapasitet til å gjøre disse oppgavene selv.

For kundene betyr det i praksis at man ikke lenger skal behøve å belaste den vanlige serverfarmen med renderoppgavene, men heller gjennomføre disse på en spesialbygget Fusion Render Cloud. I tilegg muliggjør den altså å levere grafikk og video av svært høy kvalitet på mobile enheter med vanligvis svært begrensede CPU-ressurser.

Levering av grafisk innhold med høy kvalitet, krever imidlertid også en viss båndbredde, noe som kan potensielt være en utfordring avhengig av enheten. Har man WiFi er det kanskje ikke noe problem, men 3G kan bli i minste laget.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen