AMDs planer for 2011 er lekket

De fleste produsentene har planer for fremtiden, og slikt finnes gjerne i skreven form både her og der. AMD er intet unntak, og med tanke på størrelsen er det kanskje ikke rart at en eller annen der inne har falt for fristelsen til å lekke et sett med plansjer som forteller om planene for 2011. Skjønt, det er godt mulig at dette bare er et PR-stunt, uansett, ting er ute.

Vi ser at AMD her deler opp markedet i fem båser, med HD Internet på bunnen med maksimalpriser på 399 USD. Over der finner vi fire ulike Vision-bolker med navnene E2, A4, A6 og A8. Prisområdene for disse er på henholdsvis 399+, 499+, 599+ og 699+ USD. I tillegg ser vi at AMD satser på fine klistremerker som forteller om antall prosessorkjerner og grafikkløsning. På en etterfølgende slide ser vi at disse Vision-kategoriene har endret navn til Premium, Ultimate og en uten navn (vanilla). Det tyder på at Vision Black, som var på toppen i fjor, dermed er historie.

En annen greie er økt batterilevetid. Her ser vi at AMD melder om en økning på over 3,5 timer i forhold til 2010-nivået. Da snakker vi om totalt rundt 10,5 timer med brukstid på din bærbare.

Tablet-enheter skal vi trolig også få se mer av. APU-en Desna skal sørge for kraften til "The Ultimate HD Tablet".

Dessverre sier dokumentene svært lite om Bulldozer, som er AMDs kommende alternativ for entusiastene. Dog, på en pressekonferanse under Computex kunne AMD røpe at Trinity kommer i 2012. Kort fortalt er Trinity en APU-løsning som baserer seg på andre generasjon Bulldozer kombinert med Radeon-grafikk.

Hele settet med bilder finner du på NGOHQ

(Kilde: NGOHQ)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen