AMDs kvartalstall klare

Bilde: iStock/montasje
Bilde: iStock/montasje

Mens Intel økte overskuddet til i 7,4 milliarder kroner årets 2. kvartal, må AMD nok en gang notere store røde tall. Selskapets tall for 2. kvartal viser et underskudd på 3,43 milliarder kroner, av totale inntekter på 7,88 milliarder kroner.

Tilsvarende tall for samme periode i fjor, viste et overskudd på 583 millioner kroner - da med 6,95 milliarder kroner i totale inntekter. Med andre ord har totale inntekter gått opp med 12 prosent siden samme periode i fjor, men resultatet har forverret seg drastisk.

Ifølge AMDs CFO Robert J. Rivet må selskapet forbedre resultatene sine. Det er neppe noen overdrivelse. Ryktene sier at AMD har ønsket å selge fabrikkene sine i Dresden til TSMC, men at investorene sa nei.

Grunnen til det dårlige resultatet er trolig prisdumpingen på prosessorer, som selskapet har vært nødt til å gjøre for å i det hele tatt å kunne konkurrere med Intel. AMD trenger virkelig prosessorer med bedre ytelse, som kan selges til en høyere pris. Barcelona (K10) er nødt til å bli en suksess.

Se også blogginnlegget AMD, nå må dere svare!

(Kilde: Dailytech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen