AMDs dobbelkjerne kommer tidligere


AMD64 dobbelkjerne

Intel og AMD har litt forskjellig fokus på sin dobbelkjernestrategi. Intel satser på å innføre dette først i desktop-segmentet med Pentium D og Pentium Extreme Edition, mens AMD kjører i gang server-segmentet (Opteron) fra første stund.

Vanligvis tar det litt lengre tid å innføre ny teknologi i servere fordi man søker å teste denne grundig og observere hvordan dette fungerer på mindre kritiske segmenter som eksempelvis tradisjonelle desktop-maskiner.

Intel kommer til å introdusere sine første dobbelkjerner allerede i 2. kvartal. Dette kan være grunn god nok for AMD til å flytte sin lansering av dobbelkjerne-Opteron enda et kvartal tidligere.

Ryktene har ikke blitt bekreftet av AMD, men eksisterer foreløpig i form av rapporter hos Digitimes, The Register og The Inquirer.

I løpet av denne måneden kommer selskapet til å løfte sløret ytterligere av virtualiseringsteknologien "Pacifica". I tillegg feirer Opteron-prosessoren to-årsjublileum. Det ville derfor være perfekt med en tidlig dobbelkjernelansering for virkelig å gjøre dette til et komplett kvartal for AMD.

De første dobbelkjerneprosessorene fra AMD går under kodenavnene "Italy" og "Egypt"

(Kilde: Digitimes, The Inquirer, The Register)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen