AMDs dobbelkjerne-CPU fotografert


Opteron i tre generasjoner
(Bilde: AMDZone)

Tidligere denne uken kom det frem at AMD snart skal demonstrere dobbelkjerner i HP-maskiner, men nettstedet AMDZone har avslørt at de allerede viser dem frem til pressefotografer som kommer på besøk. Bildet over ble tatt av nettstedet på AMDs hovedkvarter i Austin, Texas, og viser tre generasjoner AMD-prosessorer.

Øverst er dagens Opteron, som er produsert på 130 nanometer, og i midten er 90 nm-versjonen med betraktelig mindre kjerne - som skal på markedet i løpet av året. Nederst kommer en prosessor med enda større kjerne - og den er ingen ringere enn Opteron "Toledo" med doble prosessorkjerner.


"Toledo" på egen hånd
(Bilde: AMDZone)

Selve størrelsen på kjernen er kanskje ingen overraskelse, ettersom "Toledo" egentlig er to prosessorer i én. Kjernen er uansett hakket større enn Opteron på 130 nm, og nesten dobbelt så stor som på 90 nm.

Men at bildet i det hele tatt finnes, sier mer enn det meste: At AMD har en fungerende dobbeltkjerneprosessor med "ferdig" innpakning, og antakelig dermed også en produksjonsprosess til å lage dem.

AMDs "Toledo"-prosessor ventes i løpet av andre halvår i 2005, omtrent samtidig som Intel lanserer sine prosessorer med dobbelkjerne.

(Kilde: AMDZone)

Kommentarer (42)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen