AMDs Centrino-utfordrer – Turion


AMD Athlon 64

Litt konkurranse er alltid bra for oss forbrukere. Intel har lenge vært ganske enerådende på markedet når det gjelder bærbare, men nå kommer altså AMD etter. Strengt tatt har AMD laget prosessorer for bærbare løsninger før, men de har ikke slått helt an på markedet.

Den nye Turion blir en serie med strømgjerrige prosessorer. Prosessorserien er på mange måter et svar på Intels Centrino-plattform, som inkluderer Pentium M-prosessoren. Dagens prosessorer fra AMD som er beregnet for bærbare fokuserer mest på ytelse, mens Turion satser mer på et lavt effektforbruk.

Prosessoren ble annonsert på årets Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas. Naturlig nok ville ikke AMD komme med så mange tekniske spesifikasjoner, men det er kjent at prosessoren vil forbruke 35 watt eller mindre.

AMD vil også fortsette med sine Sempron Mobile og AMD64 Mobile. Disse er henholdsvis AMDs modeller for budsjettmaskiner og desktop-erstattere.

Prosessoren vil trolig dukke opp i løpet av første halvdel av 2005, og vil da finne veien inn i bærbare maskiner omtrent samtidig.

(Kilde: CNET)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen