(Bilde: AMD)

AMDs kraftige råtass-prosessor blir dumpet i pris

Halverer prisen på nye FX-9590.

AMDs nye flaggskip, FX-9590, har gjennomgått en kraftig nedsabling i pris i vårt naboland Sverige og England. Den vil havne på under halve prisen av først antatt når den dukker opp i svenske og britiske butikkhyller, melder Sweclockers.

Prosessoren skulle i førsteomgang kun bli levert til produsenter av ferdig-PC-er i USA, men nå ser det ut til at den også blir mulig å få tak i for PC-byggere. 

Under tre tusen

Den svenske nettsiden påpeker at prosessoren ennå ikke er å få kjøpt i Sverige, men at prisen vil bli langt bedre enn først forespeilet. For den nye verstingprosessoren fra AMD så lenge ut til å komme havne på over 7000 kroner, men nå har altså en av forhandlerne, Inet, dumpet prisen helt ned til 2990 kroner

Til nettsiden forklarer forhandleren at prishoppet ikke skyldes feilprising eller noen form for kampanje, men at den reelle prisen på prosessoren nå er mer spikret. Samtidig har lillebroren, FX-9370, også gått ned nærmere 1000 kroner i nabolandet vårt.

Enn så lenge viser vår prissøketjeneste Prisguide at FX-9370 ikke har falt noe ned i pris her i Norge, og at du forsatt må ut med rundt 7000 kroner for å sikre deg toppmodellen – i alle fall enn så lenge. 

Første prosessor som bryter 5 GHz

AMDs FX9590-prosessor er den første forbrukermodellen som bryter 5 GHz-grensen. For selv om den åttekjernede modellen har en basefrekvens på 4,7 GHz, vil turbomodusen løfte den opp det siste stykket til 5 Ghz. 

Prosessoren er basert på arkitekturen Piledriver, med åtte kjerner som er fordelt på fire moduler med 2 MB cashminne hver. Det er også 8 MB med delt L3-cache-minne. Det vil antagelig være mulig å overklokke FX-9590, men da vil nok kravet til kjøling være skyhøy. For ut av esken har prosessoren et maksimalt effektforbruk på hele 220 watt. 

Er du mer interessert i en prosessor fra Intel?
Les vår nyeste test av selskapets nye Haswell-teknologi »

(Kilde: Sweclockers)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen