AMD vurderer vannkjøling for FX-serien

Kan komme til å benytte en alt-i-ett-løsning.

AMD skal ifølge X-bit Labs seriøst vurdere å benytte vannkjøling på sine kommende FX-prosessorer. Det blir boxed-variantene som eventuelt får vannkjøling. Men det er ikke kjent om hvor rå prosessoren må være før det eventuelt følger med vannkjøling.

Naturlig nok snakker vi ikke om en vannkjølingsløsning som består av ymse deler i løsvekt, her er det et system der alt henger sammen fra fabrikken. Løsningen som for tiden vurderes skal være Antec Kühler H2O 620. En mer dedikert løsning vil nok kjøle bedre, men til en høyere pris og mye mer komplisert installasjon. En løsning som kjøleren fra Antec, som forøvrig er basert på den nyeste løsningen fra Asetek, er rimeligere, enklere, men den kan også være mer støyende.

Det skal være flere grunner til at man vurderer en vannkjølingsløsning. For det første får man en kjøleløsning som er godt egnet for overklokking, uten å kjøpe tredjepartsløsninger. Vel så viktig er det også at entusiastene kan se positivt på et selskap som satser på vannkjøling av sine produkter.

Enn så lenge blir det uansett bare å vente på lanseringen fra AMD, hvilket skulle være 19. september.

Modellene vi får se i første omgang er FX-4100, FX-6100, FX-8100 og FX-8150. De vil passe til AM3+-sokkelen for hovedkort med AMD 990FX-brikkesettet.

(Kilde: X-bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen