AMD viste 45 nm-wafer

AMD-wafere: 300 mm til venstre, 200 mm til høyre
Illustrasjonsbilde: AMD-wafere - 300 mm til venstre, 200 mm til høyre
(Bilde: AMD Image Library)

Denne uken viste AMD frem en 300 mm silsiumwafer bygget på 45 nm-teknologi. Dette skjedde i California, USA. Selve waferen er produsert i Fab36, Dresden. Trolig er det dermed denne fabrikken som skal dytte ut selskapets første 45 nm-prosessorer i midten av 2008.

Ifølge AMDs egne uttalelser begynner 45 nm-produksjonen for fullt allerede ved årsskiftet 2007/2008. Dette betyr også at den første prototypen på en 45 nm-prosessor kan være ferdig allerede i år.

AMD har ligget litt etter Intel med tanke på introduksjonen av 65 nm, men kan altså se ut til å lukke gapet med 45 nm. Intel har omtrent samme tidsperspektiv på implementering av 45 nm i sine fasiliteter.

Samtidig har AMD vært nøye med å påpeke at det å ligge et steg etter med tanke på produksjonsteknikk, ikke nødvendigvis er negativt. For hva er vitsen med å krympe teknologien hvis man ikke strengt tatt er nødt? Merker folk noen forskjell på om det sitter en prosessor basert på 65 nm- eller 90 nm-teknikk i maskinen? (Noen vil helt sikkert svare ja, red. anm.)

Likevel er det neppe noen tvil om at AMD ikke har likt å ligge bak Intel på 65 nm-feltet, og ser derfor ut til å være langt raskere ute med sin 45 nm-prosess.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen