AMD viser frem 22 nm

IBM og selskapets partnere, inkludert AMD, skal nylig ha kommet et langt steg videre mot produksjonen av prosessorer med 22 nm-teknologi. Det ser dermed ut til at AMD kan slå Intel i racet for å produsere 22 nm-prosessorer, noe som kommer svært overraskende.

Gjennombruddet kommer etter at IBM, AMD og flere andre selskaper for første gang klarte å produsere en fungerende SRAM-celle med 22 nm-teknikk. SRAM-brikker er gjerne det første som produseres og testes med nye produksjonsteknikker.

Det er allikevel minst tre år til vi vil se 22 nm-prosessorer på markedet, slike prosessorer er ventet en gang mot slutten av 2011. AMD har fortsatt til gode å tilby 45 nm-prosessorer, selskapets første variant er ventet på markedet i oktober.

Intel derimot, er på god vei mot 32 nm. I september i fjor viste de frem en SRAM-wafer med 32 nm-teknologi, og prototyper på 32 nm-prosessorer kan bli vist frem på IDF denne uken. Når det kommer til 22 nm, forventes det ikke noe nytt fra Intel på minst ett år.

IBM og AMDs gjennombrudd kan derfor vise seg å være gull verdt, og vil tvinge Intel til å legge mer ressurser i forskning og utvikling. Dette betyr hardere konkurranse, som så absolutt er gode nyheter for oss forbrukere.

(Kilde: Tom's Hardware)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen