AMD vinner markedsandeler


Denne kaprer stadig andeler fra Intel

AMD seiler stadig oftere opp som bestselger blant ferdigmaskinene som selges for desktop-markedet i den amerikanske detaljhandelen ("retail"), senest i en rapport på The Register i dag. Ifølge rapporten peker Intels kurve nedover, mens AMD stadig tar andeler i dette markedet.

Hva angår salg i bedriftssegmentet ("non-retail"), altså utenom detaljhandelen, er det trygt å anta at f.eks. Dell, som bare selger maskiner med Intel-prosessorer, vil dra denne statistikken opp en hel del.

Her til lands begynner flere og flere å handle hele datamaskiner gjennom de "vanlige" nettbutikkene. Ifølge den største av disse, Komplett.no, er det AMD som er kongen - med en andel på 70 prosent av de solgte maskinene.

AMD mest "pop"
Ifølge data fra prisguiden for siste uke, har AMD et imponerende overtak over Intel. AMD-prosessorer utgjør over 66 prosent av alle potensielle kjøpene (antall klikk på "kjøp"-knappen), mens Intel har 33 prosent og VIA lagger langt etter med de resterende snaue 1 prosentene.

Det er verd å huske at kjøp gjennom prisguiden gjelder "frittstående" prosessorer, og ikke hele maskiner - samt at HW.nos lesere ikke nødvendigvis utgjør et representativt univers av alle datakjøpere i Norge.

Intel fortsatt storebror
Tilbake i det amerikanske markedet for kjøp av hele maskiner i butikker, har det samme analyseselskapet laget en statistikk over bærbare maskiner - og her ligger Intel langt foran. Ser man på hele prosessormarkedet under ett, er det liten tvil om at Intel fortsatt er storebror - med sine litt over 80% markedsandel.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen