AMD vil ha 40 prosent markedsandel

 

Kan Dell bidra til økt AMD64-salg?

AMD har som kjent hatt en meget bra vekst med Opteron-prosessoren og ekspanderer stadig inn i nye segmenter. Den siste store avtalen som ble annonsert var at også Dell nå kommer til å levere AMD-prosessorer i sine maskiner.

Ifølge en rapport hos X-bit labs skal AMD ha satt seg som mål å eie 30 prosent av det generelle prosessormarkedet innen utgangen av 2009. Dagens prosentandel, sist målt i 2. kvartal, ligger på 25,9 prosent - dette ifølge Mercury Research.

Planen for Opteron er imidlertid enda mer ambisiøs og man regner med å ha hele 40 prosent av markedet innen samme tidsperiode. Det rapporteres at man internt hos AMD er svært positiv til dette målet og at det absolutt er innen rekkevidde.

Den generelle utviklingen og veksten for Opteron tatt i betraktning, er det nok svært god sannsynlighet for at AMD faktisk vil klare dette med glans. Alle de fire store serverleverandørene - Dell, HP, IBM og Sun - har nå en strategi for Opteron. I tillegg har selskaper som SuperMicro, der man tidligere at man alltid ville kjøre Intel-prosessorer, også hoppet i Opteron-kassa med begge beina.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen