AMD vil ha 25 prosent


Sun er en viktig aktør for AMD

Det er liten tvil om at AMD har hatt suksess med AMD64-plattformen. Opteron-prosessoren har blitt integrert i både "entry-level"-systemer og dyrere servere i superklassen.

I et intervju med taiwansk presse bekrefter Hector Ruiz at AMD kommer til å satse på den øvre delen av markedet og varsler økt popularitet i samme segment.

Ifølge Mercury Research landet AMD på 16,6 prosent markedsandel ved avslutningen av siste kvartal. Dette var en økning på ca. 0,6 prosent. Det blir viktig for AMD i tiden fremover å øke fortjenesten på sine produkter. Dette skal først og fremst gjøres med interne effektiviseringer - ikke prisstigning mot sluttkundene.

Med flere "high-end"-produkter vil marginen naturligvis også øke. Fokuset fra kostnadseffektivitet vil selvsagt ikke forsvinne.

Sun Microsystems blir trolig en viktig brikke i denne strategien ettersom de er den desidert største og kjente integratøren av Opteron-systemer. Hewlett-Packard selger også AMD-systemer, men ser ut til å være noe preget av at Intel også har en legg i dørsprekken.

(Kilde: The Inquirer, X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen