AMD venter med DDR2

Dagens DDR2-minnemoduler kjører på 533 "MHz" og koster omtrent tre glade lakser for 512 MB. I forhold til DDR(1) som er tilgjengelig i moduler med hatigheter på opp til 550 "MHz" og langt lavere tilgangstider, er det svært lite å hente på å oppgradere til DDR2 alt nå.

En typisk DDR2-modul, som for eksempel Corsairs XMS2-4300 har tilgangstider på 4-4-4-12, mot omtrent halvparten i en DDR(1)-modul. Inntil dette misforholdet er justert til DDR2 sin fordel, vil ikke AMD oppgradere minnekontrollerne sine med støte for DDR2. Dette ifølge kilder som snakket ut til Anandtech på CeBIT i forrige uke:

- AMD vil støtte DDR2 når det er fornuftig å gjøre å det. Det vil si: Når DDR2-667 blir introdusert og når ytelsesforbedringene (ved et skifte) er store nok til å oppveie for tilgangsstraffen og når prispåslaget for DDR2 blir borte.

Dermed ser det ut til at Intel blir alene på DDR2-toget når de nye brikkesettene deres kommer nærmere sommeren. AMD har tradisjonelt laget prosessorer som tjener mer på lave tilgangstider til minnet enn konkurrenten Intel, som tjener mest på høyere frekvenser. Derfor har blant annet AMD integrerte minnekontrollere i prosessorene sine.

Spørsmålet nå er derimot hva AMD vil gjøre for å overkomme forestillingen om at Intel-baserte maskiner er raskere fordi de har DDR2-minne på 533 "MHz". Få forbrukere vil tenke på muligheten av at tilgangstiden gir en ytelsesstraff som ikke oppveies av den høyere hastigheten. Derfor finnes det i følge X-bit labs allerede i dag prosessorer på testbenkene hos AMD med integrerte minnekontrollere på DDR500.

Men det spørs om disse kan komme inne i AMD-prosessorer raskt nok - DDR2-667 ventes på markedet på denne tiden neste år, og allerede da tror mange analytikere at prisen på DDR2-moduler vil begynne å nærme seg et menneskelig nivå: Kanskje de til og med blir billigere enn CPU-er.

(Kilder: X-bit labs, Anandtech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen