AMD utvikler sikkerhetsteknologi

Det stadig økende fokuset på sikkerhet de siste årene har medført at dette blir tatt mer på alvor enn tidligere. Både AMD, Intel og Transmeta søker å bygge sikkerhetsfunksjoner direkte inn på prosessorene, eksempelvis NX-bit (krever Windows XP SP2).

AMD jobber nå med å utvikle noe som foreløpig er kjent som "Presidio". Ifølge X-bit labs skal en talsmann for selskapet ha bekreftet dette, men nektet å kommentere videre detaljer rundt teknologien. Det er ikke kjent hvorvidt "Presidio" vil fungere på samme måte som Intel sin "LaGrande" eller når den introduseres.

Etter at man i flere år har fokusert sterkt på klokkefrekvens og ytelse, ser det ut som om vi kan være i en ny fase der man ønsker å bygge inn ny funksjonalitet og teknologi. Stikkord som dobbelkjerne, 64-bit, "Presidio", "LaGrande", AntiVirusNX osv. er alle gode eksempler på dette. Poenget er kanskje at man har kommet såpass langt i utviklingen at det ikke lenger er nødvendig å doble ytelsen hvert eneste år, men at fokuset istedet bør ligge på sikre, stabile og fremtidsrettede løsninger.

(Kilder: AMD, X-bit labs)

Kommentarer (8)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen