AMD Trinity blir bærbar i juni

AMD Trinity blir bærbar i juni

Ultratynn AMD tar opp kampen mot Intels Ultrabook.

Hvis det er en eneste ting vi har lært av årets første sirkus, altså CES i Las Vegas, er det at 2012 blir "Ultrabookens år". Produsentene og konsumentene vil ha det tynt og lett, og i enhver Ultrabook skal det per definisjon sitte en Intel-prosessor.

Les også: I år skal PC-ene være tynne som knekkebrød

Dette vil naturligvis ikke konkurrenten AMD sitte stille og se på. Den bommerten har de gjort før, eksempelvis da Intel nesten uhindret fikk ture fram med sine Atom-prosessorer for minibærbare.

Så mens bærbarprodusentene og Intel selv spiller opp til Ultrabookenes inntogsmarsj har AMD sitt eget kjør på gang, med kodenavn "Ultrathin". Nå girer de om og ønsker å få ut tynne og lette bærbare med den kommende Trinity-plattformen allerede i juni.

Vil konkurrere på pris

AMDs nye tidsplan vil trolig gi oss tynne Trinity-modeller klar til det viktige sommer- og høstmarkedet for studenter og skoleelever. Prismessig skal de kunne legge seg 10-20 prosent lavere enn "ekte" ultrabooks med Intel-prosessorer, noe som kan bety opp til et par tusenlapper – attraktivt for de med begrenset budsjett.

Men alene blir de selvfølgelig ikke. I april, altså måneden før Trinity kommer, slipper Intel sin tredje generasjon Core i-prosessorer: Ivy Bridge. Mye av spørsmålet vil bli hvordan disse plattformene vil stå seg mot hverandre med tanke på generell ytelse, grafikkytelse og batteritid.

Blant produsenter som bør ta AMD Trinity inn i sin portefølje nevnes Acer, Asus og HP.

I hele 2012 regnes det med å dukke opp rundt 75 nye ultrabooks med Intel-prosessor, mens det tilsvarende for AMD er cirka 20.

Kilde: DigiTimes

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen